Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kabelky na jaro a léto: Trendy jsou třásně, aktovky a pudrové barvy

Video se připravuje ...
8. května 2016 | 06:00

S jarní obnovou šatníku a botníku nesmíme zapomenout ani na pořízení zbrusu nové kabelky. A abyste neudělala při jejím výběru chybu, zeptaly jsme se odbornice, jaké jsou vlastně aktuální trendy.

Zpátky do školy

Největším hitem aktuální sezóny jsou aktovky zdobené sponami a přezkami. Brašnu inspirovanou školními léty unosíte nejen do práce, kde využijete na držení krátké madlo, ale také na procházku městem nebo na výlet, kde zase oceníte možnost cross body popruhu. Letos frčí kombinování více různých barev, a tak se rozhodně nebojte odvázat. Největším hitem je spojení různých pudrových odstínů nebo kontrastních barev, například hnědé, modré a bílé.

Barvy a vzory

Není žádným překvapením, že nejvíce se v letošních kolekcích kabelek objevuje barva roku Rose Quartz neboli barva červánků. Tu druhou, kterou institut Pantone zvolil, tedy Baby Blue, uvidíme na kabelkách méně. Spíše se objeví jen v mixu různých barev. Dalším výrazným trendem vedle růžové jsou metalické odstíny, které jsou sice velmi nápadné a odvážné, ale hravě osvěží každý jednoduchý outfit. A když se začnou sluneční paprsky odrážet od vaší zlaté kabelky, budete nepřehlédnutelná!

Vzorům jednoznačně kraluje hadí potisk, který není vůbec tak nápadný a kýčovitý jako si pamatujeme z minulosti. Letos se hadí vzor objevuje jen na malých plochách a zbytek kabelky je jednobarevný. Většinou laděný v nude tónech béžové. Dalším výrazným prvkem je letos perforace, tedy děrování. Kabelky s drobnými dírkami, které dohromady vytváří efektní obrazce, najdete teď v každém obchodě. Jejich vzhled je nadčasový, svěží a originální.

Nesmíme zapomenout ani na třásně, které se s návratem módy 70. let opět vrátily, a to nejen na kabelky, ale také na oblečení, obuv i šperky.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!

Sledujte i další inspirativní články a videa, kde se dozvíte vše o aktuálních trendech!