Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Video: Jak ulovit perfektně padnoucí podprsenku

Video se připravuje ...
VIDEO: komerční prezentace
2. května 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Výběr podprsenky je často podceňovaný. Hledí se jen na design a zkoušení se přeskočí, nebo probíhá v rychlosti naslepo. Špatně zvolená velikost přitom může mít na svědomí zdravotní potíže, které byste jí na první pohled nepřipisovala. Bolest hlavy, zad a strie jsou jen příkladem. Jak tedy vybrat správně

O velikosti problému svědčí fakt, že špatnou velikost podprsenky nosí až 80 % žen, včetně nás Češek. Je to právě kvůli zmíněnému urychlování výběru při nákupech. Nakupování prádla je ale choulostivá záležitost. Nejčastějšími chybami jsou příliš velký obvod nebo malé košíčky. Svou roli vedle velikosti hraje také střih – měla byste ho zvolit podle tvaru svého poprsí.

Rada odborníků je: Vyhraďte si  na nákup prádla dostatek času a ideálně výběr konzultujte se speciálně vyškoleným personálem. Čtyři oči vidí více a oni vědí, na co dát pozor.

Autor: Marks and Spencer Czech Republic, a.s.

Skvělou zprávou je, že v květnu tuto službu dostanete zdarma a ještě ušetříte při nákupu. Marks & Spencer pořádá každoroční květnovou akci za správnou velikost podprsenek Bra Fitting. Zkušené prodavačky vás v jakékoliv prodejně změří a pomůžou vám s výběrem. Nakonec za to ještě dostanete voucher se slevou 150 Kč, kterou můžete využít při dalším nákupu nad 799 Kč – třeba právě na novou perfektně padnoucí podprsenku. 

Tady je 5 základních pravidel, kterými byste se měla řídit:

1) Nebojte se být při zkoušení aktivní

Střih musí dokonale sedět. Zvedněte ruce, předkloňte se, zkuste si obléct tričko, pod kterým chcete podprsenku v budoucnu nosit.

Autor: Marks and Spencer Czech Republic, a.s.

2)  Zaveďte pravidelné měření

Nechte si přeměřit velikost každých 6–12 měsíců. Faktory jako změna váhy, puberta, těhotenství, kojení, menopauza, léky, antikoncepce ji totiž mohou změnit.

3) Kvalita nade vše

Nešetřete za každou cenu. Podprsenku nosíte na kůži celý den, a tak velmi záleží na tom, jaký materiál zvolíte a jestli je dobře ušitá.

Autor: Marks and Spencer Czech Republic, a.s.

4) Rozlišujte příležitosti

Do fitcentra či na běhání v parku zvolte sportovní podprsenku, která je navržená na zvýšený výkon a nárazy. Nechoďte cvičit v té, kterou nosíte celý den v práci.

5) Věnujte jim správnou péči

Perte podprsenku po několika nošeních, obnovíte tím jejich elasticitu. Vždy se držte instrukcí na cedulce. Po vyprání vytvarujte košíčky a nechte ji uschnout naplocho. Skladujte ji v zásuvce s dostatkem prostoru. Jen tak si zachová správný tvar.