Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pouzdrové sukně: Které letos frčí a jak v nich vypadat skvěle jako JLo?

6. dubna 2016 | 06:00

Černá pouzdrová sukně je základem každého šatníku. A protože je mezi ženami tak moc oblíbená, má mnoho podob. Úzký střih zůstává, mění se materiály, barvy i vzory a letos budou výraznými prvky decentní rozparek a sklad. Jaké jsou další aktuální trendy a jak si vybrat sukni, aby nám perfektně padla?

Na pouzdrovkách se samozřejmě odrážejí aktuální módní trendy. To jsou především barvy roku 2016: pudrově růžová a nebesky modrá. O slovo se hlásí také hippie styl, takže sukně v zemitých barvách ozdobené třásněmi jsou také hit. Nesmíme zapomenout ani na džínové sukně, které se letos opět vrátily do módy, a to nejen v krátkém provedení, ale také v pouzdrových a áčkových střizích.

V létě budou neméně trendy také krajkové kousky, které společně s pastelovými odstíny vyčarují perfektní romantický outfit. V takovém modelu se nemusíte bát vyrazit ani na svatbu nebo na pracovní schůzku. Nesmíte však zapomenout na lodičky nebo sandálky na klínu, které ke krajkovým pouzdrovkám neodmyslitelně patří. K těm džínovým zase můžete klidně obout tenisky.

Jak si vybrat tu správnou?

Pouzdrová sukně umí skvěle lichotit jakékoliv postavě, stačí jen vybrat si tu pravou. Ženy s plnými tvary se většinou pouzdrových sukní bojí, ale celebrity "krev a mlíko", jako jsou třeba Kim Kardashian, Jennifer Lopez nebo Beyoncé, dokazují, že i takové postavě skvěle sednou.

Pokud máte větší zadeček a širší boky, vybírejte ze sukní, které mají rovný střih. Ty, které se směrem dolů zužují, vám problémové partie rozšíří. Díky rovnému střihu vaše oblé tvary jen decentně vyniknou. Počítejte však s tím, že vám takový typ sukně bude vzadu na konci trochu odstávat, protože nebude důkladně kopírovat linii těla. Tento problém skvěle vyřeší rozparek, který navíc dodá celému modelu šmrnc.

Ženy se superštíhlou postavou se musí zaměřit především na správnou velikost sukně. Když bude menší nebo větší, zmizí výsledný efekt. Na rozdíl od žen s plnými tvary si mohou pořídit i kousek se vzory nebo kousek ve velmi světlých barevných tónech.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!

Sledujte i další žhavé módní trendy!