Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sukně: Jak si vybrat ten správný střih podle vaší postavy?

30. března 2016 | 06:00

Sukně na nás muži milují, ale asi z pohodlnosti je často rády vyměníme za kalhoty. A přitom nám tak sluší. Všem! Stačí si jen vybrat ten správný střih. Kterou zvolit, když…

...jste malá

Vsaďte na mini- a maxisukně. První varianta se hodí pro ženy drobných postav, druhá zase sluší majitelkám silnějších nohou. Postavu prodloužíte zvýšeným pasem, který je současným hitem. Kombinujte sukně s podpatky nebo platformami. Vyhýbejte se bokovkám, ty postavu opticky zkracují.

Jaké sukně padnou vaší postavě? S tím vám poradíme!
Autor: Archivy firem
...všechny převyšujete

Vy si můžete dovolit takřka všechno. Pokud jste štíhlá, zkrátí vás střih do půlky lýtek. Slušet vám bude také délka kousek nad kolena.

 

...máte větší bříško

Zamaskujete ho volnějším střihem sukně a lehčím materiálem. Nevhodné jsou upnuté pouzdrové sukně nebo strečový materiál. Vhodné budou zvýšený pas a tmavší barvy bez výrazného vzoru. Délka by měla sahat minimálně ke kolenům.

 

 

...trápí vás širší boky a stehna

Vy se vyvarujte nápadných vzorů a světlých barev. Slušet vám bude střih do tvaru písmene A. Máte-li hezké nohy, můžete si dovolit délku nad kolena. Ať tak či onak, opticky vás zeštíhlí boty na podpatku a do špičky. Naopak se raději vyhněte balerínkám. A určitě vyzkoušejte letošní hit, kterým je zavinovací pouzdrová sukně.

 

Které sukně jsou právě trendy? Prohlédněte si je v naší fotogalerii!

Další módní trendy sledujte ZDE!

Autor: Simona Škodáková, luh