Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Máte velké nohy? Víme, jak si vybrat ideální obuv!

Video se připravuje ...
Sehnat krásné dámské boty ve velké velikosti už není problém!
VIDEO: Adam Balažovic
26. února 2016 | 06:00

Ne každá z nás má to štěstí a může si pořizovat boty ve stejné velikosti jako Popelka. Velikost nohy 40 a více však rozhodně není něco, za co byste se měla stydět nebo co by vám komplikovalo život. Obuvnické firmy se dokonce předhánějí, kdo přijde s atraktivnější kolekcí XL bot. A tak je opravdu z čeho vybírat!

Nízké boty

Pokud ale přece jen toužíte, aby vaše noha opticky vypadala alespoň o číslo menší, koukejte pouze po konkrétní obuvi. V případě, že vybíráte boty s nízkou podešví, měly by být z více různých materiálů nebo barev. Zajímavá kombinace odpoutá pozornost od velkého chodidla a zároveň ho i opticky zkrátí. Skvěle fungují i nejrůznější aplikace na botách, výrazné švy nebo barevně odlišená špička. Tyto triky skvěle fungují u balerínek, plátěných tenisek i mokasín.

Nebojte se podpatků

Mám velké nohy, proto nenosím podpatky. To si říká mnoho žen, které nadměrná velikost obuvi trápí. Ale je to nesmysl. Když se část chodidla díky podpatku zvedne od země, není celková plocha tak dlouhá. Stejně tak to funguje i s klínovým podpatkem, na kterém vydržíte chodit klidně celý den. A jako bonus vám podpatek i klín prodlouží a zeštíhlí nejen nohy, ale i celou siluetu.

Dejte šanci teniskám

Stále větší prostor v ženských botnících zabírají stylové tenisky inspirované pánskou módou. Kromě tvaru však nemají s těmi mužskými téměř nic společného. Vyrábějí se totiž klidně i v růžových odstínech, poseté flitry, třpytkami nebo potištěné květinami. Když se na nich budou mísit opět různé materiály a barvy nebo budou výrazně ozdobeny, nikdo si vašich velkých nohou ani nevšimne!

Sledujte i další trendy a rady z oblasti módy i krásy!