Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Stylové hodinky: Do módy se vracejí zlaté a především nápadné!

14. února 2016 | 06:00

Pořídila byste si ráda nové hodinky, ale v nepřeberném množství si zkrátka nedokážete vybrat? Připravily jsme pro vás kousky, které jsou nejen letos, ale i na několik dalších sezon dopředu trendy. A hlavně především to jsou hodinky, které zároveň fungují jako nenahraditelný módní doplněk.

Ruku na srdce – kdy jste si naposledy koupila hodinky? Přitom je to praktický doplněk a šperk zároveň, takže bychom na ně rozhodně neměly zapomínat. Vybrat si ty správné hodinky však není úplně jednoduché. Nejdříve je potřeba si ujasnit, zda chcete univerzální hodinky, které se budou hodit ke všem vašim outfitům, nebo speciální kousek, který budete nosit příležitostně.

Před nákupem si také udělejte jasno, jakému materiálu dáváte přednost. Některé designové hodinky není možné vystavit těžkým podmínkám, jako jsou například mráz na horách nebo pot při sportu.

Velkou roli u většiny z nás hraje i cena. Stanovte si dva limity. Ten první je hodnota, kolem které by se cena hodinek měla pohybovat. Ten druhý je limit maximální, tedy to, kolik jste nejvíce ochotna za hodinky, které se vám líbí, zaplatit. Nemusíte si pak vyčítat, že jste nedodržela cenovou hladinu, kterou jste si určila.

Jaké jsou trendy?

Platí jedno pravidlo: hodinky by měly být vidět! Zapomeňte na malé ciferníky a tenké pásky a trochu se odvažte. Velký comeback letos slaví zlaté hodinky, které tak trochu zastínily ty stříbrné. Na výsluní je však i minimalismus v podobě jednoduchých, ale velkých ciferníků a hladkých, ale většinou potištěných pásků.

Podle Petry Vackové, specialistky pro vivantis.cz, budou v roce 2016 největším hitem květiny a motýlci. "Obecně se chtějí zákazníci odlišit od ostatních, proto zaznamenáváme větší poptávku po hodinkách výrazné barvy a po nápadných páscích," dodává specialistka.

Sledujte i další žhavé módní trendy.