Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nesmrtelné malé černé: Máte je už v šatníku? Pořiďte si je na Štědrý den!

14. prosince 2015 | 06:00

Malé černé jsou módním hitem už několik desítek let. Jednoduché pouzdrové šaty symbolizují eleganci, ženskost a vytříbený vkus. Máte je už v šatníku? Pořiďte si je třeba na slavnostní štědrovečerní večeři!

Začalo to Coco Chanel

„Matkou“ černých pouzdrových šatů byla fenomenální módní návrhářka Coco Chanel. Přesně v roce 1956 se do malých černých zamilovala legendární Marilyn Monroe a o čtyři roky později se v nich prošla na snídani k Tiffanymu Audrey Hepburn. Tehdy se stal z jednoduchých šatů vrchol elegance a nesmrtelný módní hit.

Nosí je všichni

Délka malých černých se postupem času lehce zkracovala, dnes je optimální konec pár centimetrů nad koleny, ale bez problémů seženete i o několik čísel delší. Šaty rozhodně nemusí být jen hladké, moderní jsou i kombinace s krajkou, síťovinou nebo koženkou a zdobení pomocí třásní, flitrů nebo třpytivých kamenů.

Nezapomeňte na doplňky

Jednoduché šaty si zaslouží nápadný doplněk. V kombinaci s černou nejlépe vyniknou metalické odlesky zlaté, stříbrné a bronzové. A pamatujte, že stejné boty a kabelky jsou už přežitek, stejně jako zákaz mixování zlatých a stříbrných doplňků!

Vyberte si ty pravé v naší fotogalerii!