Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kteří slavní lidé udávají módní trendy? Victoria Beckham a Anna Wintour!

  • Módní ikony
    18. prosince 2015 | 06:00

    Každý milovník módy zná legendární Coco Chanel, Marilyn Monroe nebo třeba superštíhlou modelku Twiggy. Tyto ženy v minulosti udávaly směr trendů. Jak je to dnes? Kdo má natolik osobitý styl, že diktuje celému světu, co se bude nosit?

  • Victoria Beckham (41)

    Victoria v šatech, které sama navrhla.
    Autor: Profimedia.cz

    Victoria Beckham je nejen modelka a zpěvačka, ale dnes především i módní designérka a podnikatelka. Na fotkách se nikdy neusmívá – sama se k tomu vyjádřila tak, že chce nechat vyniknout módu, a ne strhnout pozornost na svůj úsměv. Má ráda minimalistické modely a univerzální černou. Přestože je matkou čtyř dětí, vypadá při každé příležitosti chic.

  • Anna Wintour (66)

    Anna Wintour ve svých nejoblíbenějších lodičkách z dílny Blahnika.
    Autor: profimedia.cz

    Šéfredaktorka módního časopisu Vogue pečlivě vybírá vše, co se v časopisu objeví, a nemá ráda, když je někdo oblečen celý v černém. Nikdy ji neuvidíme v kalhotách, potrpí si na různé kabátky a vždy má na krku výrazný náhrdelník. Pokud chcete Annu poznat zblízka, podívejte se na dokument natočený o časopisu Vogue s názvem Zářijové číslo.

  • Chiara Ferragni (28)

    Chiara Ferragni
    Autor: profimedia

    Chiara žije v Los Angeles a pochází z Itálie. Před šesti lety založila blog s názvem The Blonde Salad, který nyní sledují více než 3 miliony uživatelů. Cestuje po celém světě a spolupracuje s mnoha módními domy, působí jako modelka a mluvčí pro značku Guess. V módní branži patří mezi špičku!

  • Iris Apfel (94)

    Iris Apfel
    Autor: shutterstock.com

    Iris je podnikatelka, interiérová designérka a módní ikona, a to vše zvládá i ve svých 94 letech. Má jedinečný styl a je vždy svá. Jejím poznávacím znamením jsou velké nepřehlédnutelné brýle, které dotvářejí celkový look. Sama říká, že styl si osvojí nejvíce ten, kdo zná dobře sám sebe, kdo se nebojí být odlišný, a také ten, kdo neztrácí smysl pro humor. Pokud jde o vyjádření vlastní individuality prostřednictvím módy, asi nenalezneme lepší příklad než právě Iris.

  • Alexa Chung (32)

    Alexa Chung
    Autor: profimedia.cz

    Anglická modelka, televizní moderátorka a redaktorka britského časopisu Vogue. Jako modelka spolupracuje i s dalšími módními časopisy, třeba s Elle nebo Harper´s Bazaar. Pravidelně se objevuje v žebříčcích nejlépe oblečených lidí. Její styl je osobitý a mnoho návrhářů se od ní inspiruje. 

Autor: Markéta Tošnarová
Diskuse ke článku
.