Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mám velká prsa! Jak si vybrat správnou podprsenku?

I ženy s velkými prsy mohou mít krásné prádlo, jako modelka Ashley Graham
15. listopadu 2015 | 06:00

Vybrat správnou podprsenku je oříšek snad pro každou ženu. A co teprve pro ty, které mají velká ňadra! Pokud jste to právě vy a nad výběrem ideální podprsenky si vždy lámete hlavu, podívejte se na video. Odbornice vám poradí, jak při pořizování podprsenky postupovat.

Největší chybou při výběru podprsenky je podle profesionální stylistky příliš velký obvod. Ten způsobuje klesání ňader, celkovou optickou deformaci postavy a někdy se mohou dostavit i bolesti krční páteře a zad.

Vhodně zvolený pevný obvod by měl držet až 80 procent váhy poprsí, o zbytek se postarají ramínka. Poznáte ho tak, že za zapínání podprsenky se vám vejdou maximálně dva až tři prsty. Vpředu podél obvodu nesmí podprsenka odstávat a kostice musí objímat celé prso a rozhodně se nesmí zapichovat do tkáně.

"Když zkoušíte podprsenku, nezapomeňte si v kabince poskočit, zatančit si a ohnout se, abyste se opravdu ujistila, že prsa v podprsence pevně drží," radí profesionální stylistka.

Jak na asymetrii

Mít jedno ňadro větší a druhé menší není nic zvláštního. Jak ale velikostní rozdíl zamaskovat? Stačí si pořídit podprsenku, která má v horní části košíčků elastickou krajku, která se přizpůsobí dané velikosti ňadra, a tak ani v upnutém tričku není nic vidět. Na straně, kde je prso menší, si více utáhněte ramínko. A asymetrie je pryč!

Autor: miš, Anz