Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Letos opět vítězí kozačky! Za tisícovku už je ale neseženete!

16. října 2015 | 06:00

Sice je to teprve nedávno, co oficiálně skončilo léto, ale už teď je pravý čas pořídit si boty na zimu. Ta se totiž nízkými teplotami hlásí o slovo už teď v půli řijna. Největší klasikou jsou už roky kozačky a letos to nebude jinak! Kde je pořídíte levně a kam vyrazit pro klasiku či nevšední kousky?

Kozačky miluje snad každá žena. Hodí se ke krátké sukni nebo košilovým šatům, které díky ní můžeme nosit klidně i v zimě, ale také k džínám i jiným úzkým kalhotám. Jsou zkrátka neuvěřitelně praktické a vždy vypadají skvěle.

Připravte si peněženky

Oproti minulým rokům však ceny kozaček viditelně stouply. Za tisícovku je seženete už jen málokde. A na kožené si připravte zhruba tři až pět tisíc. Budiž nám útěchou, že nikdy nevyjdou z módy, a tak je můžeme nosit klidně i několik sezon.

Dominuje černá

Co se týče barev, kozačkám samozřejmě kraluje černá a v těsném závěsu se drží různé odstíny hnědé, béžová a vínová. Kozačky jsou totiž oblíbené především pro svou univerzálnost a jiné divočejší odstíny by z nich rázem udělaly obuv, která se hodí jen k vybraným outfitům.

Pro ženy, které preferují pohodlí, jsou ideální kozačky s plochou podrážku a decentním podpatkem, ale i milovnice podpatků si přijdou na své. Pozor však na ty jehlové, ty už dávno vyšly z módy! Naopak čím širší a robustnější podpatek i podrážka, tím lépe.

Inspiraci najdete v naší fotogalerii!

 

Video se připravuje ...
Nikol Kouklová: Před přítelem už boty schovávám, mám asi 60 párů • VIDEO: Adam Balažovič