Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

7 módních pravidel, která už neplatí! Kabelka nemusí ladit s botami

  • Kabelka a boty už dávno nemusí ladit. A jaká další módní pravidla už neplatí?
    9. října 2015 | 06:00

    Móda je hra, ale má svá pravidla. A ta se čas od času mění. Na následující zásady už dnes můžete klidně zapomenout. Jaké to jsou?

  • Kabelka a boty musí ladit

    Asos.com, cca 1000 Kč.
    Autor: archiv firem
    Dříve platilo jasné a velice striktní pravidlo, že kabelka a boty musí ladit nejen stylem, ale i barvou a ideálně materiálem. To všechno je minulost. K černým lodičkám si klidně můžete vzít kabelku výrazné barvy nebo se odvázat v barevných sandálkách a přidat k nim úplně jinak barevné psaníčko. Máte-li sladěno, všichni poznají, že módním trendům příliš neholdujete. Pamatujte na to!
  • Flitry se nosí v noci

    Top, Mohito, 600 Kč.
    Autor: archiv firem
    Dříve bylo jasně dáno, že jakkoli blýskavé oblečení patří mezi vyzývavé, a tudíž je vhodné maximálně na dlouhou noční párty. Metalické odlesky, flitry a všechno, co se třpytí, však momentálně vévodí módním trendům. Ne že byste se měla lesknout od hlavy až k patě, ale když si k oblíbeným džínům obléknete flitrovaný top nebo si pořídíte elegantní metalickou kabelku, nemůžete udělat chybu. Ani v osm hodin ráno na poradě.
  • Jen jedna barva smí být výrazná

    www.asos.com, cca 1000 Kč
    Autor: archiv firem
    Jestliže se stále řídíte pravidlem, že se v outfitu nemá objevit více než jedna výrazná barva, tak na to rychle zapomeňte. Kombinování výrazných barev je momentálně nesmírně trendy. Vyzkoušejte efektní podzimní kombinaci červené, oranžové a šedé nebo červenou vyměňte za orchideově fialovou. Uvidíte, jak vám to zvedne náladu.
  • Dlouhé sukně se nehodí pro malé ženy

    Asos.com, cca 2 500 Kč.
    Autor: archiv firem
    Chtěla jste si letos v létě pořídit maxisukni, ale odradilo vás to, že se říká, že sluší pouze vysokým ženám? Ano, říkávalo se, že když nemáte potřebné centimetry, měla byste se dlouhým sukním i šatům obloukem vyhnout. Teď je všechno jinak. I když nemáte úctyhodných modelkovských 180 cm, můžete tenhle kus garderoby klidně nosit. Stačí vybrat si padnoucí kousek, který vám zvýrazní siluetu, popřípadě obout boty na podpatku.
  • Vzory se nesmějí míchat

    Podzimní trendy 2015.
    Autor: profimedia.cz
    Kombinovat zdánlivě nekombinovatelné je teď velkým trendem! Pokud si troufnete, zkuste mixovat zvířecí potisky s etno vzory nebo pruhy s kostkami.
  • Zlato a stříbro nejdou dohromady

     

    Stříbrné doplňky od hlavy až k patě? Už se nemusíte trápit, že máte stříbrný náhrdelník a zlatou sponu na pásku, oba kovy se mohou mixovat. Záleží samozřejmě na správném výběru šperků nebo bižuterie, ale když to umíte, ladí spolu hezky.

     

    Video se připravuje ...
    Inspirujte se, jaké různé doplňky můžete klidně kombinovat • VIDEO: Andrea Zelníčková
  • Bílá barva se nosí jen v létě

    M
    Autor: archiv firem
    Držíte se stále pravidla, že bílá barva je typickou barvou léta, a v ostatních ročních obdobích ji nenosíte? Chyba! Bílá je skoro jako černá univerzální a věčná. V bílých šatech nebo s bílými doplňky můžete vyrazit i v zimě, na večerní párty nebo do divadla.

Autor: ali, Anz
Diskuse ke článku
.