Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velkým výstřihem ženy provokují ke znásilnění! Souhlasíte?

13. října 2015 | 06:00

Švýcarská organizace Terre Des Femmes se rozhodla bojovat proti tomu, že lidé soudí ženy na základě jejich oblečení. Odhalená kůže totiž hned neznamená, že žena si "o to říká"!

"Říkala si o to." Tak někteří lidé zdůvodňují to, když se žena stane obětí znásilnění. Proti tomuto absurdnímu přesvědčení se rozhodla bojovat jedna švýcarská organizace pro lidská práva, která přišla s kampaní Nehodnoťte ženy podle oblečení (Don't Measure A Woman's Worth By Her Clothes).

Ženy a dívky jsou až příliš často pod velkým společenským tlakem kvůli tomu, že se prostě nějak oblékly. Ženy s velkým výstřihem jsou ihned zaškatulkovány do skupiny "provokatérky".

Od shora: prudérní, staromódní, nudná, provokuje, drzá, říká si o to, coura, děvka.
Autor: Instagram.com

To, že si žena vezme sukni nad kolena, nemusí znamenat, že je promiskuitní. Stejně tak to platí v případě, když sáhne naopak po roláku. Znamená to snad, že je upjatá, nebo dokonce frigidní? Asi sotva. A přesně těmto předsudkům by měla kampaň zabránit.

Snímky, které vznikly pro tuto věc, ukazují, že hodnotit člověka podle toho, co má na sobě, je možná velice jednoduché, ale stejně tak i nebezpečné. Doufejme, že to jedincům, kteří jsou plni předsudků, alespoň trochu otevře oči.

I podle výšky podpatků vás může okolí hodnotit.
Autor: Instagram.com

Autor: luh