Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 módních kousků, které si v říjnu musíte pořídit!

  • 5. října 2015 | 06:00

    Říjen je tu a teploty klesají, ať se nám to líbí nebo ne. V džínové bundičce a plátěných teniskách už vám pravděpodobně bude pořádná kosa. Sestavily jsme pro vás seznam módních kousků, které vám v říjnu udělají radost, a ještě vás zahřejí.

  • Kožený křivák

     

    Lindex, 1499 Kč
    Autor: archiv firem
    Jedním z nejžhavějších trendů letošního podzimu budou opět nadčasové kožené a koženkové bundičky. Ty jsou už několik let na módním vrcholu především proto, že se hodí jak k roztrhaným džínům a teniskám, tak ke kolové sukni nebo pouzdrovým šatům a lodičkám. Navíc vypadají skvěle jak na superštíhlých ženách, tak i na ženách s křivkami a boubelkách. Pokud už doma jednu koženou nebo koženkovou bundičku nebo křivák máte, pořiďte si klidně další v jiném barevném provedení. Pro romantičky se hodí pudrově růžová, pro praktické ženy zase tmavě hnědá a pro milovnice aktuálních trendů béžová nebo šedá. A nejlepší na nich je, že v nich vypadáte skvěle a zároveň vás báječně zahřejí.
  • Trenčkot

     

    F&F, 1299 Kč
    Autor: archiv firem
    Stejně jako několik sezon předtím, i letos na podzim se budou nosit trenčkoty.  Nejčastěji jsou k sehnání v různých odstínech béžové, v bílé, černé, temně modré a khaki. Když důkladně zapátráte po obchodech i internetu, určitě najdete i kousky v nebesky modré, lahvově zelené nebo třeba s potisky. Typický "trench coat" je specifický dvouřadým zapínáním na knoflíky, výraznou klopou, širokým páskem, poutky na manžetách rukávů a zadním rozparkem. Letos jsou však v kurzu i trochu odlišné střihy, které nemají zapínání vůbec, mohou sahat klidně až po kotníky a mají ještě mnohem větší a výraznější klopy, než jsme zvyklí. Takové kousky se však hodí spíše na jaro. Pro podzimní sychravo jsou jako stvořené klasické trenčkoty.
  • Chelsea boots

     

    www.zoot.cz, 1399 Kč
    Autor: PP
    Říjen je jako stvořený pro pořízení nových botiček. Pokud máte ráda klasiku, určitě vám udělá radost, že tradiční chelsea boots, neboli perka, zaplavily obchody s obuví. Nevíte, o jaký typ bot se jedná? Jsou charakteristické postranními gumičkami, absencí zipu a kotníkovým střihem. Nejčastěji narazíte na kousky s plochou podrážkou, moderní jsou však i kotníkové chelsea kozačky klidně na vysokém podpatku. Vyberete si černé, hnědé, nebo se odvážete a sáhnete po těch vzorovaných?
  • Šátek

    www.zoot.cz, 269 Kč
    Autor: PP
    Snad každá žena miluje šátky. Dokážou totiž skvěle oživit a rozzářit jednoduchý nebo jednobarevný outfit a zároveň vás i zahřejí. A v těch nejošklivějších plískanicích nám může šátek posloužit i jako kapuce a zachránit nám vyžehlené vlasy nebo pracný účes. Kromě klasických obdélníkových nebo trojúhelníkových šátků jsou velmi oblíbené i tunelové, které se velmi snadno omotávají a pevně drží. Pokud se chcete držet módních trendů, určitě by vám letos neměl chybět alespoň jeden kostkovaný.

     

    Video se připravuje ...
    5 skvělých způsobů, jak si na podzim uvázat šátek! • VIDEO: Adam Balažovic
  • Klobouk

    F&F, 439 Kč
    Autor: archiv firem
    Dalším nezbytným podzimním doplňkem je klobouk, který sice není tak oblíbený a běžný jako šátek, ale je to vysoká módní záležitost. V klobouku nejen budete vypadat jako stylová Francouzka, ale i vás v období, kdy není ještě čas na čepice, ochrání před nastydnutím. A co je na tom úplně nejlepší? Pod klobouk hravě schováte neumyté vlasy nebo odrosty! Troufnete si na něj?

Diskuse ke článku
.