Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Velká párty Vogue v Miláně na vlastní kůži! Přišli Armani, Testino, ale i Marešova partnerka!

2. října 2015 | 10:54

Když jsem se dozvěděla, že mám odjet do Milána na párty časopisu Vogue, trochu se mi zatajil dech. Oslava 10. výročí existence čínské edice legendárního časopisu měla být veliká. Pozvání přijali módní fotograf Mario Testino nebo topmodelka Karlie Kloss. A já navíc nikdy v Miláně – Mekce módy – nebyla. Těšila jsem se, ale zároveň byla děsně nervózní.

Já na červeném koberci před vstupem na párty
Autor: archiv
Fotka v šatech od Taťány Kovaříkové
Autor: archiv

Příležitost, jako je tato, si žádá samozřejmě také značnou přípravu. Nemůžete odjet s odrostlými neobarvenými vlasy, manikúra musí být perfektní a také – a to především – je třeba dodržet předepsaný dress code. Párty měla být ve stylu fabulous, což znamená nádherná, skvostná.

O pomoc s výběrem šatů na akci, která probíhala v královském paláci Palazzo Reale, jsem požádala jednu z našich nejznámějších módních návrhářek Taťánu Kovaříkovou. Okamžitě souhlasila a nechala mi ve svém butiku Tatiana v Dušní ulici připravit šaty na vyzkoušení.

Na první pohled vypadaly trochu – jak to říct – malé. Já jsem byla odhodlaná se do nich dostat, protože jinak bych odešla bez šatů, a to se nesmělo stát! Naštěstí jsem se ale do překrásného modelu s vlečkou nasoukala! Pohled do zrcadla mě utvrdil v tom, že to jsou ty pravé, jen drobný detail – celá nahá záda – mi trochu dělal starosti. Nesmím nic jíst, řekla jsem si s vidinou toho, že mám pouhých 5 dní do odletu.

Video se připravuje ...
Příprava u kadeřnice • VIDEO: Gabi Röhrichová

Odlet byl v pondělí a v pátek předtím jsem přišla ke své milované kadeřnici Milušce. Odbarvila mi odrosty a plná dojmů z čerstvého školení o trendech už věděla, jaký účes mi vytvoří. K ní do ateliéru Glam jsem totiž přišla ještě ráno před odjezdem. Na mých krátkých vlasech mi vystřihla úžasný účes. Nikdy bych netušila, že můžu mít cop!


Celá načančaná jsem se vydala na letiště. Tam už nás čekala Taťána z Huawei, jejichž nové smart hodinky se měly během slavnostního večera předvádět. Od rána jsem nejedla, dávala jsem si jen kávy s mlékem, abych neměla v šatech břicho. Tenhle půst jsem ovšem po příjezdu na hotel musela zrušit, protože bych hlady nevyjela ani výtahem.

S hvězdným fotografem Mariem Testinem
Autor: archiv

Mario Testino – světově proslulý módní fotograf, fotí nejen supermodelky a skvělé kampaně, ale jeho fotografiemi se chlubí i  mnoho celebrit – na večírek dorazil. Pro hodinky od firmy Huawei totiž nafotil kampaň s modelkou Karlie Kloss. Jako pravá blondýna jsem neodolala, a protože se nachomýtl opravdu blízko, tak jsem se s ním vyfotila!

Video se připravuje ...
Giorgio Armani hovoří s Mariem Testinem na Vogue party • VIDEO: Gabi Röhrichová

Poté jsme se přesunuli na narozeninovou oslavu čínského Vogue. Červený koberec nechyběl, krásní lidé, královský palác, ze kterého dýchala historie. Mezi hosty se objevil slavný Giorgio Armani a již zmiňovaní: modelka Karlie Kloss a fotograf Mario Testino. V naší hvězdné posádce se objevilo také několik zvučných jmen. Především s námi přiletěla skvělá návrhářka Klára Nademlýnská a mezi novináři také Monika Koblížková, která už pár měsíců randí s Leošem Marešem. Musím říct, že to byl rozhodně zážitek, ale jinak jsem čekala show nebo aspoň nějaký zajímavý program – tady nebylo nic než krásný palác na hlavním náměstí vedle slavné katedrály Narození Panny Marie.

Video se připravuje ...
Topmodelka Karlie Kloss v obležení mladých Italů • VIDEO: Gabi Röhrichová

Než jsem odjížděla, kladla mi moje drahá maminka na srdce, abych se v té Itálii poohlédla po nějakém pěkném ženichovi. Nutno podotknout, že krásných mužů, ale i žen je v Miláně spousta. Šaty dělají člověka a některé působí jako kouzlo, ty od Taťány určitě. Ovšem jediný odvážlivec, který mě oslovil, prodával růže na náměstí a byl z Bangladéše. Jsem si jistá, že bychom tam spolu mohli krásně žít v bambusové chýši a pěstovat rýži.