Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Módní revoluce: Luxusní týdny módy ovládly plus size modelky!

18. září 2015 | 06:00

Konečně! Mola na Týdnech módy v New Yorku i v Londýně ovládly ženy plnějších tvarů. Znamená to snad, že vyhublým kostnatým modelkám už odzvonilo?

Superštíhlé modelky jsou stále populární, ale už jen fakt, že plus size modelky předváděly spodní prádlo na prestižních Týdnech módy v New Yorku i v Londýně, je velkým posunem. Ženským křivkám se v New Yorku dokonce věnovali celý týden. Dočkají se ženy nosící normální velikosti toho, aby oblečení, které vidí na modních přehlídkách, existovalo i v jiné velikosti než 34?

Britský plus size týden

A nejen to. Na ostrovech pořádají Britský plus size týden módy (UK Plus Size Fashion Week), který je oslavou ženských křivek všech velikostí a největší událostí plus size módy v Británii.

První i druhý ročník se setkal s obrovských úspěchem. Má ukázat, že pěkně se obléci není jen výsadou žen s mírami 90-60-90, a to, že pokud máte nějaké to kilo navíc, neznamená, že musíte chodit jen ve volných a nevýrazných blůzách.

Také apelují na to, že plus size módě by neměl být věnován jen "ušmudlaný" koutek v obchodě a měla by se konečně začít brát vážně.

Jeden z mnoha modelů na UK Plus Size Fashion Weeku.
Autor: Profimedia.cz

Newyorský plus size

V úterý se také psala historie v New Yorku, kde po módním mole hrdě vykračovaly modelky plných tvarů v čele se slavnou plus size modelkou Ashley Graham.

Tato osmadvacetiletá modelka s velikostí 46 předvedla svou kolekci spodního prádla, kterou navrhla pro kanadskou značku Addition Elle.

Spolupracuje s nimi už od roku 2013 a její nejnovější kolekce, kterou předvedla právě zde, má název Black Orchid (černá orchidej) a je navržena tak, aby seděla ženám plných tvarů. Ashley se také  snaží prostřednictvím hashtagu na Instagramu #PlusisEqual dodat sebevědomí ženám, aby měly rády své tělo bez ohledu na velikost, kterou nosí. Dříve také zveřejňovala fotky s hashtagem #IAmSizeSexy, která měla stejný účel, a ženy se do hnutí aktivně zapojovaly. 

Ashley Graham předváděla vlastní kolekci spodního prádla na Fashion týdnu v New Yorku.
Autor: https://instagram.com/theashleygraham/

Video z jedné z přehlídek z britského plus size Týdnu módy:

Video se připravuje ...
Plus Size týden módy v Británii. • VIDEO: youtube.com

Autor: luh