Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Máte ráda první republiku? Vytáhněte staré modely a pojďte tvořit Elegantní Česko

4. září 2015 | 06:00

Máte doma staré šaty po babičce a přemýšlíte, kam v nich vyrazit? Víte o skvělé krejčové a chtěla byste, aby o ní vědělo více lidí? Pak vás určitě zaujme projekt Elegantní Česko. A nejen vás, ale i každého, koho zajímá kvalitní móda, která vydrží déle než jednu sezonu.

"Pojďme navázat na to nejlepší z toho, co v historii uměla tato země a její lidé," vybízí v rámci svého projektu Elegantní Česko jedna z jeho autorek Pavlína Kvapilová. "Hledejme v minulosti všechno, co bylo duchaplné, elegantní a šik. Pojďme prohrabat staré pokoje a navažme na to něčím současným, živějším, ale podobně krásným."

"Pojďme navázat na to nejlepší z toho, co v historii uměla tato země a její lidé," vybízí v rámci svého projektu Elegantní Česko jedna z jeho autorek Pavlína Kvapilová (vlevo)
Autor: Elegantní Česko
Projekt startuje jako webový videoseriál. "Chceme, aby vznikla on-line galerie toho, co najdeme. Takto můžeme společně vytvořit úplně nový obraz toho, co o minulosti víme,“ popsala Kvapilová na facebookových stránkách. Zároveň autoři chtějí dát dohromady seznam obchodů a salonů, které dlouhodobě stavějí na kvalitě.

"Co kdybychom zpomalili také v módě?" vybízí autorka. Místo toho, aby si lidé každý týden kupovali v obchodním domě obleček od globálních značek, navrhuje zajít do nějakého salonu a pořídit si tam například kvalitní košili šitou na míru, která vydrží i déle než pět let. "Salonů, kterým záleží na dlouhodobosti a kvalitě, přibývá, pojďme je společně hledat, pojďme se společně inspirovat a pojďme dohromady skládat nové a elegantní Česko," vysvětluje. Kdo ví, možná se v elegantním hávu k sobě budeme také navzájem chovat elegantněji.

Video se připravuje ...
Manifest projektu Elegantní Česko • VIDEO: youtube.com/Elegantní Česko

Autor: is