Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Móda do kanceláře: Nebuďte šedá myš a odvažte se!

  • 2. září 2015 | 06:00

    Že k sobě kancelář a trendy nepatří? Nesmysl! Nezáleží na tom, jaká je vaše pozice a jak je stanoven firemní dress code, vypadat skvěle a originálně můžete vždy. V tomto případě totiž platí, že šaty dělají člověka!

  • Základní pravidla

    Poradíme vám, co do práce v rozhodně nenosit!
    Autor: Shutterstock
    Osvojte si pravidla trendy kancelářské módy.

     

    1. Vždy se řiďte dress codem, který je ve vaší kanceláři nastaven. Nikdy nejděte proti proudu, nemuselo by se vám to vyplatit. Máte předepsanou sukni pod kolena a zakázané šaty na ramínka? Nevadí. Kreativní můžete být i v rámci dress codu.

    2. Nebuďte za chlapa. Mnoho žen má pocit, že když dělají byznys s muži, musí se taky oblékat jako oni. Naopak se nebojte ukázat svou ženskost. Samozřejmě vkusně.

    3. Nebojte se barev. Neutrální outfity si zaslouží alespoň jeden barevný doplněk. Zaručujeme, že vám v práci zvednou náladu!

  • Sexy intelektuálka

    ....
    Autor: archiv firem, shutterstock.com

    Klasickou pouzdrovou sukni můžete letos vyměnit za sukni se zavinováním, která rozhodně nemusí být jednobarevná, a už vůbec ne černá. Přidejte k ní třeba jednoduchý rolák, který ozvláštníte nápadnými šperky.


    Sukně: Lindex, 499 Kč, rolák: F&F, 329 Kč, kabelka: Mango, 899 Kč, náhrdelník: F&F, 299 Kč a náušnice: Mango, 299 Kč

  • Přísná byznysmenka

    ...
    Autor: archiv firem, shutterstock.com

    S pouzdrovými šaty nikdy neuděláte chybu. Hodí se do kanceláře, ale i do divadla, na svatbu nebo romantickou večeři při svíčkách, a proto se vyplatí do nich investovat. S kabelkou připomínající pánský kufřík a klasickými lodičkami budete jako ze žurnálu!


    Šaty: Zoot.cz, 1219 Kč, kabelka: Zoot.cz, 2149 Kč, lodičky: Deichmann, 599 Kč a náhrdelník: Zoot.cz, 279 Kč

  • Elegantní sekretářka

    ...
    Autor: archiv firem, shutterstock.com

    Šedá je v kancelářské módě nová černá. Dá se kombinovat s každou jinou barvou a působí vždy elegantně. Vyzkoušejte šedé kalhoty s drobným vzorem, šedé triko a outfit rozjasněte trendy barevnou vestou.

     

    Vesta: F&F, 999 Kč, tričko: TopShop, cca 400 Kč, kalhoty: Mango, 1299 Kč, kabelka: Lindex, 999 Kč a náušnice: Zoot.cz, 99 Kč

  • Něžná rebelka

    ...
    Autor: archiv firem, shutterstock.com
    Pokud nemáte přísně zakázáno nosit do kanceláře džíny, nic vám v tom nebrání. Jen se vyhněte těm roztrhaným, které se do práce vůbec nehodí. Jednoduché džíny vypadají nejlépe s jednoduchou košilí nebo halenkou a decentním šperkem.

     

    Džíny: Mango, 899 Kč, halenka: New Yorker, 249 Kč, kabelka: F&F, 439 Kč, šátek: New Yorker, 139 Kč a náhrdelník: Lindex, 399 Kč

  • Moderní klasika

    ...
    Autor: archiv firem, shuterstock.com
    Košilové šaty jsou hitem a do zaměstnání se skvěle hodí! Když vás čeká pracovní schůzka, přehoďte přes ně klasické sako a nezapomeňte na decentní, ale nápadný doplněk.

     

    Šaty: C&A, 550 Kč, sako: New Yorker, 699 Kč, kabelka: Mango, 899 Kč, polobotky: C&A, 550 Kč a náramky: Zoot.cz, 849 Kč

Diskuse ke článku
.