Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rozšířené a zkrácené kalhoty jsou absolutní hit. Ale sluší jen někomu!

28. srpna 2015 | 06:00

Znáte culottes? Zkrácené kalhoty s rozšířenými nohavicemi jsou absolutně nepostradatelným kouskem letošního podzimu. Tedy alespoň ve světě, ale co u nás? Troufnou si české ženy, které dávají ve většině případů přednost střídmějším trendům a na módní výstřelky si příliš nepotrpí, na osminkové kalhoty?

Milují je slavní

Slavné milovnice módy a především také ženy s ultraštíhlou postavou si takzvané kulotky zamilovaly. Nosí je například Jennifer Lopez, herečka Diane Kruger nebo módní ikony Victoria Beckham a Olivia Palermo.

Kromě slavných osobností se široké nohavice usadily i ve skříních zahraničních blogerek, módních redaktorek a návrhářek.

Zleva: Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Diane Kruger a Olivia Palermo.
Autor: profimedia.cz

Jak je poznáte?

Kalhoty culottes mají širší a někdy i velmi široké nohavice a končí pár centimetrů nad kotníky. Pro ženy malého vzrůstu jsou tak absolutní tabu. Na první pohled si kulotky můžete splést s midisukní, která patří mezi největší módní trendy už třetí rok.

Historie těchto u nás nepříliš populárních kalhot nelichotivého tvaru sahá až do středověku, kde byly mužskou výsadou. Později si pohodlné kalhoty zamilovaly módou posedlé Francouzky, které v nich mohly dělat mnohem více činností než v klasické sukni. Například v nich jezdily na kole.

Dnes jsou ve městech módy široké nohavice obrovským hitem a pro nás velkou módní výzvou. Obohatíte svůj šatník o zajímavý kousek, nebo si raději od kulotek budete držet odstup?

Při nákupech se inspirujte v naší fotogalerii!