Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Klasickým kalhotám odzvonilo! Teď letí kvalitní legíny a zip na boku

10. srpna 2015 | 06:00

Klasické kalhotové zapínání v podobě zipu a knoflíku už začíná být raritou. Pravda, na klasických džínách se stále ještě drží, ale na kalhotách už ho najdete jen zřídka. Proč se od klasického zapínání kalhot pomalu, ale jistě upouští?

Proč nás nebaví klasické zapínání?

Jedním z hlavních důvodů, proč klasické zapínání kalhot na zip a knoflík není příliš populární, je jeho nepraktičnost. Když si obléknete kalhoty se zipem a knoflíkem a k nim obepnuté tílko nebo přiléhavou halenku, vytvoří se vám v místě zapínání nevzhledná boule a vršek odstává. S kalhotami se zipem na boku nebo s legínami na gumu můžete klidně nosit i prodloužené těsné vršky!

Co nám vadí dál? V dnešní uspěchané době, kdy se snažíme ušetřit na každé činnosti co nejvíce času, je už zkrátka zapínání zipu a knoflíku moc velký luxus. Mnohem jednodušší je totiž natáhnout pevné legíny na gumu a ihned vyrazit. Pozor však na legíny, které jsou určeny pod sukni nebo šaty! Ty se místo kalhot nenosí!

Třetím hlavním důvodem je pěkně tvarovaný zadeček. V současné době totiž není populární superštíhlá postava, ale spíše sportovní postava s pěkně tvarovaným zadečkem. Ten vynikne mnohem lépe v kalhotách, které nemají zadní kapsy. A to jsou právě ty se zapínáním na straně nebo pevné legíny.

Kdy dojde na džíny?

Přestože klasické džíny jsou nesmrtelné, mají ve světě módy také velkou konkurenci. Nejoblíbenějším druhem legín jsou totiž právě teď takzvané jeggins. To jsou pevné džínové legíny na gumu. A proč jsou vlastně tak oblíbené? "Jeggins jsou takovým nástupcem skinny džínů. Nejprve všichni vyházeli kalhoty s cigaretovým nebo rovným střihem nohavic, protože bylo právě moderní všechno superúzké. Po skinny džínách tedy muselo přijít něco ještě přiléhavějšího – jak velel nový trend. Jeggins jsou dnes oblíbené především díky svým hlavním poznávacím znamením. To jsou elastický materiál a guma nebo zip v pase, díky kterým kalhoty sedí na těle jako druhá kůže," vysvětluje žhavý trend Alžběta Pěkná, stylistka Zoot.

Hodí se pro každého?

"Jeggins jsou vhodné v podstatě pro každou postavu, jen je třeba pečlivě vybírat jejich střih. Pokud nemáte přímo modelkovské míry, sáhněte po těch s vyšším pasem a z pevnější látky, která vše podrží tam, kde má," dodává odbornice.

Podívejte se do naší fotogalerie, kde seženete ty nejlepší kousky!