Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Léto zdaleka nekončí: Vyberte si šaty přesně podle typu postavy!

  • 3. srpna 2015 | 06:00

    Trápí vás větší zadeček, silná stehna nebo chlapecké proporce? Ať už je váš nedostatek jakýkoliv, šikovně zvolené šaty ho zvládnou snadno zamaskovat. Poradíme vám, jaké přímo vám padnou jako ulité!

  • Silná stehna a široké boky

    Šaty podle postavy
    Autor: archiv firem
    Pokud máte postavu typu hruška, znamená to, že vás trápí široké boky a silnější stehna. Mnoho žen se kvůli těmto problematickým partiím šatů navždy vzdá, a to je velká chyba! Stačí jen, když budou vaše šaty končit těsně nad koleny a budete si vybírat především kousky áčkového střihu. Ten vaší postavě lichotí – stejně jako véčkové výstřihy, asymetricky řešené vršky nebo šaty bez ramínek, které odvedou pozornost od spodních partií.

    Ano: délka ke kolenům, áčkový střih, véčkový výstřih

    Ne: volánky a sklady v dolní oblasti šatů

  • Větší bříško a široký pas

    Šaty podle postavy
    Autor: archiv firem
    Dělá vám starosti větší bříško a širší pas? Jsou to jen drobné nedostatky, které se i v létě dají jednoduše zamaskovat. Vsaďte na šaty, které jsou v oblasti kritických partií volnější. Trefou do černého jsou vertikální vzory a přepásání rovně střižených šatů na úrovni boků. Pokud jste pyšná na své nohy, délka šatů může být klidně kratší.

    Ano: volný střih přes břicho, vertikální vzory, projmutí na bocích

    Ne: projmutí pod prsy, horizontální vzory v oblasti břicha a příliš těsné šaty

  • Boubelky

    Šaty podle postavy
    Autor: archiv firem
    V případě, že jste zkrátka ženská krev a mlíko, zapomeňte na volné a vrstvené šaty a raději ze svých nedostatků udělejte přednost. Nejvíce vám budou slušet šaty se zavinovacím efektem nebo klasické pouzdrovky. Šaty by ideálně měly sahat těsně pod kolena. Pokud máte i silnější ruce, volte raději šaty s rukávem nebo noste přes ramena barevný letní šátek.

    Ano: zavinovací a pouzdrové šaty, délka pod kolena

    Ne: široké ani vrstvené střihy

  • Chlapecká postava

    Šaty podle postavy
    Autor: archiv firem
    Chybějí vám ženské křivky a vaše postava je spíše chlapecká? I s tím si ten správný střih šatů hravě poradí. Zapomeňte na volné a rozevláté beztvaré šaty. Jako stvořené jsou pro vás kratší šaty do půli stehen s projmutím v pase. Tento střih vám opticky vytvoří ženské křivky. Nejvíce vám budou slušet košilové šaty nebo upnuté mini, které dozdobíte páskem.

    Ano: košilové šaty, projmutí v pase, kratší délka

    Ne: volné a rozevláté střihy

  • Malý vzrůst

    Šaty podle postavy
    Autor: archiv firem
    Pokud vám příroda nenadělila centimetry do výšky, vyřaďte ze svého šatníku šaty i sukně středních a maxi délek. Pro vás jsou jako stvořené délky nad kolena a projmutí těsně pod prsy, které vám opticky prodlouží nohy i celé tělo. Nebojte se ani svislých vzorů, především proužků, které vám taky nějaký ten centimetr přidají. A nakonec nezapomeňte na sandálky na klínku, ideálně v tělové barvě.

    Ano: kratší délky, projmutí pod prsy, boty na klínu

    Ne: midi ani maxi délky

Diskuse ke článku
.