Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bez tuniky se v létě neobejdete! Poradíme vám, jak ji nosit

12. června 2015 | 06:00

Léto se nezadržitelně blíží, takže je čas oprášit typicky letní kousky a samozřejmě také nakoupit nějaké nové. Ve vašem prosluněném šatníku by letos rozhodně neměla chybět alespoň jedna univerzální a vzdušná tunika. Které letos frčí a kde je pořídíte?

Letní tuniky patří mezi nejpraktičtější módní kousky vůbec. Když se na dovolené necítíte na procházku po pláži jen v bikinách, tunika zakryje nedostatky, a ještě budete vypadat stylově. Můžete si v ní také odskočit na bar, ke stánku s občerstvením nebo do plážové restaurace, kam se nehodí přijít bez šatů.

Přes den nebo večer můžete k tunice obléknout šortky, sukni, legíny nebo volné plátěné tříčtvrteční kalhoty a klidně tak vyrazit do města na procházku nebo na večeři. A že se nikam k moři letos nechystáte? I tak tuniku nutně potřebujete! Parádu v ní totiž uděláte i u rybníka za chalupou nebo na zahradním grilování s přáteli.

H&M, 949 Kč
Autor: archiv firem

Který střih si vybrat?

Až vyrazíte do obchodů pro tuniku, buďte připravená na to, že nebudete vědět, po které sáhnout dřív. Krátký, nebo dlouhý rukáv, projmutá pod prsy, nebo volně střižená, jednobarevná, nebo s nepřehlédnutelným potiskem? Pořiďte si takovou, ve které se budete cítit svá a sexy! Moderní jsou totiž všechny. 

Průsvitné kousky se hodí spíše pro odvážné ženy, které pod tunikou nechtějí skrývat nedostatky. Výrazné vzory – jako třeba květiny, pruhy nebo orientální vzory – jsou zase jako stvořené pro ty, které chtějí být na pláži nepřehlédnutelné. A pokud se vaše pokožka každé léto zbarví dočokoládova, rozhodně sáhněte po tunikách v bílé nebo pudrové barvě, ve kterých vaše opálení ještě více vynikne.

Co se k nim hodí?

Když se rozhodnete využít tuniku i jinde než na pláži nebo u vody, je třeba si uvědomit, že k prodlouženým vrškům se příliš nehodí dlouhý spodní díl. Zapomeňte proto na maxisukně a dlouhé plandavé kalhoty. Slim džíny nebo legíny jsou povoleny. Nejlépe však tunika vypadá v kombinaci se šortkami nebo kratší obepnutou sukní.

Inspiraci naleznete v naší fotogalerii!