Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nový jarní a letní hit: Odhalte ramena!

1. června 2015 | 06:00

Parných dnů jsme se sice ještě nedočkaly, ale všechny v redakci už cítíme v kostech, že jsou slunečné dny za dveřmi. Abychom se letním teplotám alespoň trochu přiblížily, představíme vám jeden z největších hitů aktuální sezony – topy a šaty s rukávy spadlými na ramena. Kde je pořídíte, kolik stojí a s čím vypadají nejlépe?

Topy a šaty s odhalenými rameny vám umožňují ukázat přesně tolik kůže, kolik je potřeba. Odhalení šíje, klíčních kostí a ramen totiž na muže funguje doslova jako magnet. Navíc se tento střih hodí snad úplně ke všemu, co ve svém šatníku objevíte. Ať už to budou slim kalhoty, boyfriend džíny, pouzdrová sukně, džínová mini nebo šortky.

Vršky a šaty s rukávy spadlými na ramena mají své "dvojče", a to módní kousky bez ramínek, které drží těsně nad prsy. Vypadají sice také božsky, ale jsou poměrně nepraktické. Při běžném pohybu slézají dolů, a každá nositelka si tak musí každou vteřinu hlídat ňadra, aby se nestala nehoda. Zkrátka mnohem praktičtější jsou halenky a šaty, které pevně drží na ramenou.

Který si vybrat?

Nejlepší investicí je bezpochyby jednobarevná halenka ideálně v černém, bílém nebo pudrovém provedení. Takový kousek můžete obléknout k džínům a teniskám, ale také k pouzdrové nebo krajkové sukni a lodičkám. Pro každodenní nošení se zase perfektně hodí vršky s bohémským potiskem. V takovém topu vyniknete v práci, v baru u skleničky vína, ale i na hudebním festivalu.

Pokud patříte mezi odvážné milovnice módy, pořiďte si zkrácený top! K němu vypadají naprosto nejlépe sukně a kalhoty s vysokým pasem. S těmi se dá samozřejmě kombinovat i klasicky dlouhý vršek, který stačí jen ledabyle zastrkat dovnitř.

Zkuste šaty

Samostatnou kapitolu tvoří šaty s odhalenými rameny, které jsou maximálně elegantní a decentní, ale zároveň rafinované a naprosto svůdné. K takovým šatům už stačí jen jednoduchá kabelka, barevně sladěné lodičky nebo sandálky a hlavně nezapomenout na výraznou rtěnku. Stačí tak málo a nepřehlédnutelný model je na světě!

Asos.com, cca 500 Kč
Autor: archiv firem

Podprsenka je základ

Při nošení halenek nebo šatů bez ramínek je klasická podprsenka pasé. Pořiďte si podprsenku s odepínacími ramínky nebo úplně bez nich. Ideálně by měla být hladká a v tělové barvě, aby pod žádným oblečením neprosvítala. Vyzkoušet můžete i samodržící gelové podprsenky, které mají košíčky zevnitř potažené speciálním lepícím materiálem. Díky němu přilnou košíčky na tělo a nikdo ani nepozná, že nějakou podprsenku máte.

Nosí je i celebrity

Žhavý trend si zamilovaly i slavné ženy! Třeba herečka Penélope Cruz vsadila na luxusní róbu s rukávy spadlými na ramena a odhalený krk ozdobila třpytivým náhrdelníkem. Americká první dáma Michelle Obama i topmodelka Heidi Klum oblékly klasické pouzdrovky, kterým nevšední střih rukávů dodal šmrnc.

Celebrity
Autor: profimedia.cz
Inspiraci naleznete v naší fotogalerii!