Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Reportáž z obchodů: Co najdete v nových kolekcích a jaké jsou slevy?

Poradíme vám, jaké oblečení teď mají v obchodech.
11. května 2015 | 06:00

Zimní oblečení už z módních obchodů zmizelo a vystřídaly ho nové jarní a letní kolekce. Proto jsme se rozhodly vyrazit do oblíbených módních obchodů a zjistit pro vás, kde mají největší výběr džínových kraťasů, halenek nebo plavek. A také vám poradíme, ve kterých obchodech mají slevy. 

Pastelky

Romantické a decentní pastelové barvy doslova zaplavily obchody. Pokud se vám světle meruňková, mátová, nebesky modrá nebo pudrově růžová líbí, rozhodně si vyberete v obchodech Reserved, kde nabízejí v těchto odstínech nejen šaty, sukně a halenky, ale i různé jarní a letní doplňky v podobě bižuterie, šátků nebo klobouků. Na pastelové barvy narazíte i v New Yorkeru a Orsay, kde je také rozhodně z čeho vybírat.

Oranžová vede

Vedle pastelových barev jsou ve většině obchodů nejčastěji vidět snad všechny odstíny oranžové – od zářivě cihlové až po tu nejsvětlejší meruňkovou. Narazíte opravdu na všechny. Nejsvěžejší oranžová zaplavila obchody Marks & Spencer, kde právě teď pořídíte sytě meruňkové slim kalhoty za akční cenu 849 Kč, a Orsay, kde kromě oranžových kousků koupíte i trendy oblečení inspirované safari stylem. S pomerančovou barvou nezůstala pozadu ani značka Lindex, která do této barvy dokonce ladila svou aktuální sportovní kolekci.

Strečové barevné džíny za 849 Kč z M&S
Autor: archiv

Sportovní kolekce

Když už jsme u sportovního oblečení, je třeba zmínit, že vlastní sportovní kolekci má už téměř každá módní značka. Krásné legíny na běhání, sportovní podprsenky, funkční tílka i trička nebo nepromokavé bundy se dají pořídit za dostupné ceny v obchodech Reserved, New Yorker, Lindex, F&F, H&M nebo Gate. 

Vzory jsou všude

Vedle oblíbených jarních barev jsou také velmi populární vzory. Nejčastěji je to oblečení s květinovým nebo tropickým potiskem, které seženete v Marks & Spencer, H&M nebo Reserved. V téměř každém obchodě také narazíte minimálně na pár kousků s geometrickým vzorem, klasickými námořnickými proužky nebo retro puntíky. 

Hledáte letní outfit?

Klasický letní model, který se hodí do města, na hudební festival nebo na zahradní párty, je spojení kraťasů a prodyšné halenky. Z obrovského množství džínových, plátěných nebo krajkových šortek můžete vybírat především v obchodech New Yorker, kde pořídíte kraťasy již od 219 Kč. Na stejném místě si můžete vybrat i letní halenky. Na ty mají právě teď akci v H&M, kde si za 299 Kč můžete vybrat z cca deseti různých barevných provedení. 

Zhruba pětina plavek, které nabízejí obchody New Yorker.
Autor: archiv

Plavky jsou tu

Obchody s konfekcí zaplavily také plavky. Nejvíce kousků mají v Lindexu, Reserved a New Yorkeru. Žádné žhavé trendy však nečekejte. Stejně jako loni frčí nejvíce vršky s volánky nebo třásněmi, které opticky zvětšují prsa. Často také narazíte na podprsenky bez ramínek, tzv. bandeau, které si v posledních letech ženy oblíbily především na opalování. 

Slevy

V obchodech Reserved si můžete pořídit jednoduchá, ale stylová trička a tílka s nápisy a potisky již od 129 Kč nebo tenké svetříky a mikiny od 249 Kč. Slevy na jarní pleteniny mají také v C&A, kde příjemný svetřík pořídíte jen za 250 Kč. V ostatních obchodech jsou výprodeje zatím malé, ale když budete důkladně "šmejdit", určitě nějaký akční kousek ukořistíte!