Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

3 nejžhavější módní trendy podle Googlu: Budete překvapená!

  • Máte alespoň jeden z nejhledanějších módních trendů ve svém šatníku?
    5. května 2015 | 06:00

    Jaké jsou právě teď nejoblíbenější módní trendy? Vyhledávač Google má jasno! V posledních týdnech se ženy po celém světě nejčastěji zajímají o teplákové kalhoty, široké nohavice typické pro 70. léta a tylové sukně. Loni touto dobou nejvíce vyhledávaly šaty s maskujícím peplum volánkem, úzké skinny džíny a retro plavky s vysokým pasem.

  • Teplákové kalhoty

     

    Zatímco loni na jaře a v létě byly v každém obchodě k dostání teplákové kalhoty v pestrých barvách a s hravými potisky, letos frčí spíše tlumené odstíny a především černo-bílá kombinace. Proto jsou ve vyhledávači Google nejhledanější tzv. jogger pants, neboli atletické kalhoty. Ty se vyznačují především pohodlnou gumou v pase, velmi často výrazným pruhem na vnější straně nohavic a splývavým střihem, který se od kolen dolů zužuje. Oproti loňsku, kdy je nosily jen slavné blogerky a významné osobnosti ze světové módní branže, se letos staly naprosto běžným kouskem, který už má v šatníku i nejedna Češka. Podle analytiků Google lidé nejčastěji hledají, které značky jogger pants nabízejí a které nabídky jsou cenově nejvýhodnější.

    Atletické kalhoty, které hýbou světem módy, Vero Moda, zoot.cz, 969 Kč
    Autor: archiv firem
  • Široké kalhoty

     

    Upnuté džíny a cigaretové kalhoty asi nikdy nevyjdou z módy, ale obstojně je teď válcují tzv. palazzo pants – neboli kalhoty s širokými nohavicemi, které vládly módním trendům v 70. letech. Jejich střih a výška pasu sice sluší především vysokým a štíhlým postavám, ale hravě zvládnou zakrýt i nějaké to kilo navíc. Nejčastěji prý ženy na internetu vyhledávají tento trend ve spojení se zpěvačkou Solange Knowles, hvězdičkou Kim Kardashian nebo oscarovou herečkou Jennifer Lawrence, která nosila široké nohavice ve filmu Špinavý trik.

    Palazzo kalhoty v bílé barvě vhodné do města i k vodě, Mango, 999 Kč
    Autor: archiv firem
  • Tylové sukně

     

    Třetím nejvyhledávanějším trendem jsou možná překvapivě tylové sukně, které se za poslední roky staly jedním z nejoblíbenějších svatebních, společenských i "běžně nositelných" módních kousků. V letošním roce se doslova roztrhl pytel s nevěstami a družičkami, které místo klasických šatů daly přednost romantické tylové sukni. Podle Googlu vyhledávají ženy nejčastěji bílé a černé sukně. Velmi často také na internetu hledají jen obchody, kde si pořídí látku, a podle návodného videa z YouTube si vysněnou princeznovskou sukni ušijí samy doma. Pokud však nemáte šikovné ruce a hodně trpělivosti, raději si kupte už hotový kousek!

    Ručně šité tylové sukně přímo podle vašich představ, mitysukne.cz, střední délka, 1390 Kč
    Autor: archiv firem

Diskuse ke článku
.