Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejkrásnější šaty z aktuálních kolekcí: Košilové a zavinovací musíte mít!

27. května 2015 | 06:00

Jaro už je v plném proudu, a tak je čas zahodit tmavé kalhoty a huňaté svetry a vyměnit je za romantické šaty. Letos si rozhodně vyberou i ženy, které jsou už roky přesvědčené, že jim šaty nesluší. Délka je totiž jen a jen na vás a v košilových nebo zavinovacích navíc perfektně skryjete nějaké to kilo navíc v oblasti bříška nebo boků.

Jaké si pořídit?

Nejčastěji narazíte v obchodech na letošní absolutní hit – košilové šaty. Propínací šaty připomínající dlouhou košili mohou být jakkoliv dlouhé, s krátkým i dlouhým rukávem a ve všemožných barevných provedeních. Jsou pohodlné, ležérní, ale zároveň elegantní a sexy. Základem je propínání na knoflíky nebo cvočky a podobnost s klasickými košilemi. Můžete si také zvolit kapsy na prsou, v dolní části šatů nebo šaty úplně bez kapes. Nejvíce si zamilujete lichotivý střih, díky kterému šaty v pase dokonale maskují větší bříško, boky i zadeček a opticky zvětšují poprsí.

S letošním návratem trendů ze 70. let se zpět do obchodů vrátily i zavinovací šaty – nebo spíše jejich napodobenina. Díky nařasení v oblasti bříška nebo pasu vám opticky zdokonalí postavu. Pak už jen stačí přidat boty na podpatku a kilogramy jdou dolů samy!

Zara, 1499 Kč
Autor: archiv firem

V záplavě nových trendů však nesmíme zapomenout ani na nesmrtelnou klasiku. Pouzdrové šaty v jakýchkoliv barvách i s veselými potisky jsou stále trendy. Stejně jako šaty s áčkovou sukní, ve kterých rozhodně i letos zazáříte!

Když se zatáhne...

Nebojte se v šatech vyrazit, i když předpověď počasí není zrovna tropická. Stačí mít vždy po ruce džínovou bundičku, kožený křivák nebo velký šátek, abyste si při sezení na zahrádce zahřála ruce. Vyplatí se nosit v kabelce i srolované silonky nebo legíny, které oceníte, až sluníčko zaleze.

Buďte tvořivá

Pokud máte doma jednoduché šaty, které už vás omrzely, dejte jim nový rozměr. Stačí přidat pásek, ozdobnou brož, masivní náhrdelník nebo k nim obléknout vzorované legíny. Tak málo stačí k tomu, aby byly vaše staré šaty opět nepřehlédnutelné a měly šmrnc.

Inspirujte se v naší fotogalerii!