Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Velký módní otazník! Jsou legíny trendy, nebo ne?

27. dubna 2015 | 06:00

Ruku na srdce, snad každá z nás má doma alespoň jedny legíny. Některé ženy je nosí jen na doma, jiné v nich klidně vyrazí na večírek nebo do divadla. Jsou však vůbec trendy? Nebo jsou legíny už dávno jen módní přežitek, kterého se ženy z důvodu pohodlí nechtějí vzdát?

Legíny jako takové jsou ohromně praktické. Skvěle poslouží ženám, které nechtějí vystavovat své nožky kvůli nápadným žilkám nebo celulitidě. Také nám umožní obléknout oblíbené šaty nebo sukni, i když na ně ještě není počasí. A když se zahradní party protáhne do nočních hodin, můžete je mít vždy připravené v kabelce jako poslední záchranu před "umrznutím". I přes všechny výhody jsou však v některých případech legíny považovány spíše za módní prohřešek než praktický kousek. Proč?

Nejsou legíny jako legíny

"Některé ženy – především u nás, ale také například v USA – si tento módní kousek přebraly po svém a nahradily jím kalhoty. Upřímně, koukat se na zaříznuté legíny v rozkroku, prosvítající kalhotky, nebo dokonce pozadí není nic trendového, lichotivého, a už vůbec ne rafinovaného," říká na rovinu módní návrhář a stylista Michael Kováčik.

Módní návrhář a stylista Michael Kováčik
Autor: archiv Michaela Kováčika

Vyměnit kalhoty za legíny tedy znamená přímou vstupenku do módního pekla. Když má žena postavu jako modelka Victoria´s Secret, kdejaký muž se možná na štíhlý zadeček v legínách podívá, ale vyrazit takto oblečená mezi lidi je zkrátka nevhodné. Ženy s nějakým tím kilem navíc jsou pak v průsvitných legínách svému okolí leda tak pro smích. Legíny totiž většímu pozadí ani povoleným stehnům vůbec nelichotí.

Rozhodně to však neznamená, že musíte všechny legíny ze svého šatníku vyházet. "Pokud jsou doplněny oversized topem, šaty nebo prodlouženou mikinou, celkový efekt je skvělý! Já osobně doporučuji vsadit na legíny v černé nebo zemitých barvách, které zeštíhlují, a navíc se jednoduše kombinují," dodává módní návrhář.

Nebojte se jich!

Rozhodně se tedy legín nebojte. Stačí jen, abyste jimi nenahrazovala kalhoty. Například klasické černé legíny budou vypadat skvěle dohromady s košilovými šaty, tunikou nebo bohémským kimonem. K pouzdrovým šatům a přiléhavým minisukním raději oblékejte černé nebo tělové silonky, které podtrhnou vaši ženskost. Velkým hitem jsou letos i legíny s květinovými motivy i jinými potisky. Ty vypadají perfektně  v kombinaci s áčkovou minisukní nebo maxi mikinou sahající do půli stehen. Dejte si však pozor! Vzory mají tendenci rozšiřovat!

I takto můžou vypadat legíny v pojetí některých žen!
Autor: Facebook.com/Fashion.hell

Rozhodně se vyvarujte i legín tříčtvrteční délky. Ty vám opticky zkrátí nohy klidně i o několik centimetrů. V černém provedení sice na oko zeštíhlí stehna, ale zase rozšíří holá lýtka.

Jak to vidí muži?

Pavel (31):

"Nošení legín místo kalhot by mělo podléhat několika kritériím. Legíny by měly nohy i zadek úplně obepínat, protože když to potom někde plandá a divně visí, vypadá dotyčná, jako když jen vyběhla před dům vynést koš. Dále by žena měla být soudná a vhodně vyhodnotit, zda je její postava pro nošení legín vůbec vhodná. A za další by neměly rozhodně prosvítat. Vůbec nic ale nemám například proti nošení legín na sport."

Jakub (29):

"Nosit legíny místo kalhot například do školy nebo do práce je podle mě nevhodné. Mnoho dívek nebo žen si je navíc se svou postavou nemůže dovolit nosit a ty, které mohou, se často obléknou nevhodně a nevkusně. Účelem legín podle mě rozhodně není, aby pod nimi cokoli bylo vidět, a ani mi to ve většině případů nepřijde nijak sexy."

Jan (40):

"Mnoho žen nosí legíny proto, že se bojí ukázat své nohy, a to je zejména v létě doslova na škodu. I v zimě nás muže více potěší průsvitnější punčocháče než tepláky vykukující zpod objemného svetru."

A jaký je váš názor? Legíny ano, nebo ne?
83,1%
16,9%
Děkujeme za Váš hlas!
467 hlasů
95 hlasů