Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kardigany jako stvořené na jaro: Sluší baculkám i štíhlým ženám!

17. dubna 2015 | 06:00

Alespoň jeden módní kardigan by ve vašem šatníku neměl chybět! Je to nejen skvělý pomocník, který vás v zimě zaručeně zahřeje, ale také perfektní doplněk pro teplé jarní dny. Poradíme vám, kde seženete ty nejlepší kousky, které si určitě na první pohled zamilujete.

Co je to vlastně kardigan?

Pokud název kardigan slyšíte poprvé, rozhodně se nelekejte. Jde o obyčejný dlouhý svetr s dlouhým rukávem a bez zapínání. Kardigan původně pochází z pánského šatníku. Ve dvacátých letech si však tenhle super kousek "vypůjčila" návrhářka Coco Chanel a vytvořila z něj ryze ženský nesmrtelný trend.

Zahoďte péřovky

Právě teď je pravý čas definitivně zahrabat péřové bundy a teplé kabáty na dno skříně a pověsit na jejich místo lehké trenčkoty, kožené křiváky, květinové bombery a rozhodně i kardigany. Ty mohou totiž skvěle posloužit jako jarní kabátek ve chvílích, kdy sluníčko zaleze.

Můžete si vybrat mezi různými délkami, od klasického svetříku sahajícího k bokům až po maxi kardigan sahající ke kotníkům. Největším hitem jsou letos svetry s výraznými a velkými klopami a také kardigany s páskem, které vypadají trochu jako župan.

Lindex, 899 Kč
Autor: archiv firem

Kardigan je také skvělým parťákem při vrstvení. Stačí obléknout tenký rolák nebo tričko, přehodit svetr a nakonec přidat krátký kožený křivák, který samozřejmě necháme otevřený, aby všechny vrstvy našeho outfitu vynikly.

Zakryje i špíčky

Lehounké kardigany mají asi největší výhodu v tom, že sluší úplně všem bez rozdílu věku i typu postavy. Pokud vás tedy trápí nějaké to kilo navíc v oblasti bříška, je pro vás delší svetr s maxi klopami jako stvořený. Ženy, které chtějí zakrýt širší boky nebo silnější stehna, by měly sáhnout po delším kousku, který kritické partie zamaskuje.

Pro ženy, které se pyšní úzkým pasem, máme skvělý trik. Čas od času můžete kardigan oživit tenkým páskem, který zvýrazní váš vosí pas a outfitu dodá šmrnc.

Inspirujte se v naší fotogalerii!