Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Džíny jako stvořené na jaro: Dáte přednost klasice, dlouhým šortkám, nebo zvonáčům?

  • 13. dubna 2015 | 06:00

    Džíny jsou celoroční záležitostí, a proto se vyplatí do nich investovat a mít jich klidně hned několik. Přestože jsou džíny nesmrtelný trend, jejich podoba se mění. Například letos na jaře budou největším hitem zvonáče a prodloužené šortky. Ale i oblíbené slim a boyfriend stále frčí!

    Bermuda, differentfashion.cz, 2250 Kč
    Autor: archiv firem
  • Boyfriend džíny

     

    Mango, 999 Kč
    Autor: archiv firem
    Stejně jako celý rok jsou i na jaře super moderní tzv. boyfriendy, neboli džíny v pánském stylu. Poznáte je snadno, protože vypadají, jako kdybyste si je vypůjčila z partnerova šatníku. Noste je vždy alespoň lehce ohrnuté, aby získaly užší střih a zbytečně vám neplandaly. Pokud jste otevřená veškerým módním trendům, pořiďte si džíny v pánském stylu, které mají navíc roztrhané nohavice, a obujte k nim romantické lodičky. Kombinujte zkrátka, jak se vám zachce!
  • Slim džíny

     

    Lindex, 999 Kč
    Autor: archiv firem
    Pro ženy, které milují ultra úzké džíny, máme dobrou zprávu! I letos na jaře budou slimky maximálně trendy. V tomto ročním období vsaďte především na světlejší denim. Pokud si troufnete, můžete vyzkoušet i sněhobílé nebo s květinovými motivy, ale ty jsou spíše letní záležitostí. Pokud se ani v tmavých slim džínech necítíte dobře a máte pocit, že vaše nohy nejsou dostatečně štíhlé, máme pro vás skvělý trik. Když k černým denimovým kalhotám obujete boty na podpatku, budete mít rázem nohy jako modelka. Postavu vám skvěle vytvarují i vyšisované džíny, které jsou také stále v kurzu.
  • Džíny s vysokým pasem

    New Yorker, 399 Kč
    Autor: archiv firem

    Dalším žhavým hitem letošního jara jsou džíny s vysokým pasem. K těm se pak nejvíce hodí zkrácené tričko nebo halenka a díky skvělému střihu kalhot se nemusíte obávat vykukujícího bříška. Navíc ho pevný pas džínů lehce zmáčkne, takže i ženy s nějakým tím špíčkem budou v krátkém vršku vypadat fantasticky. Pokud se rozhodnete vyrazit na nákupy, pamatujte na to, že nejdůležitější je, aby džíny s vysokým pasem dokonale seděly. V opačném případě by se vám mohly na různých místech zařezávat a vytvářet nevzhledné faldíky. Pamatujte i na to, že do kalhot s vysokým pasem se velmi často zastrkávají nejrůznější topy i halenky. I to si vyzkoušejte přímo v kabince, abyste nekupovala zajíce v pytli. 

  • Džíny do zvonu

    Zara, 1499 Kč
    Autor: archiv firem
    Módní trendy 70. let jsou zpátky a s nimi i oblíbené zvonáče. Ty perfektně sednou ženám s větším bříškem nebo širšími boky, ale sluší samozřejmě i těm štíhlým. Rozšířené nohavice odpoutávají pozornost od jakékoli nedokonalosti. Správný zvonový střih by měl být lehce volnější a měl by se plynule rozšiřovat. Pohlídejte si dostatečnou délku nohavic, aby nevypadaly jako zděděné po starší sestře, a obujte k nim boty na podpatku, které výsledný efekt ještě znásobí.
  • Dlouhé džínové kraťasy

    Mango, 799 Kč
    Autor: archiv firem
    Pokud si netroufnete na mini džínové šortky, které mnohdy končí těsně pod zadečkem, můžete jásat! Letos se totiž do módy vrátily denimové kraťasy sahající klidně až ke kolenům. V takových šortkách si může bez problému vyjít i žena, kterou trápí silnější stehna. Skvěle se k nim hodí pohodlné plátěné kecky a romantické sandálky.

Klíčová slova:  móda, trendy, džíny, denim, jaro, oblečení, jeans
Diskuse ke článku
.