Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Minisukně se vracejí na scénu: Víme, které jsou trendy!

11. dubna 2015 | 06:00

Jaro je konečně tady! A my jeho příchod můžeme oslavit nákupem nějakého zbrusu nového kousku, který rozzáří náš šatník. Jako dělané jsou pro jarní nákupy minisukně, které se letos opět hlásí o slovo. Které letos frčí?

Mini hrají prim

Zatímco loni na jaře i v létě byla nejžhavějším trendem midi délka, letos se zkracuje! Na scénu se opět vracejí mini. Ty samozřejmě nejvíce sluší ženám se štíhlýma a krásně tvarovanýma nohama. S pomocí tmavých silonek a bot na podpatku však bude v mini vypadat skvěle i žena se silnějšími stehny.

Trendové délky

Pokud máte doma nějaké tříčtvrteční sukně nebo se na odhalování stehen necítíte, nezoufejte, stále jsou velkým hitem i středně dlouhé a na zem sahající sukně.

Bershka, 299 Kč
Autor: archiv firem

Pro mnoho žen jsou však sukně ve střední délce přímo noční můrou. Zkracují nohy, rozšiřují boky a bez vysokých podpatků to zkrátka nejde. Přesto se drží již třetím rokem na módním výsluní a ani letos tomu nebude jinak. Superštíhlé ženy mohou sáhnout po přiléhavých midi pouzdrovkách. Nějakou tu nedokonalost hravě zakryje plisovaná sukně, ke které můžete klidně obléknout svetr i party top. Důležité však je, aby vám padla jako ulitá, v opačném případě vám přidá zbytečná kila navíc.

Stejně tak maxisukně mohou vaší postavě uškodit. Když si však budete pamatovat, že ženám s plnějšími tvary sluší kousky bez jakýchkoliv skladů, volánků a ozdob, maxi délku si zamilujete. Oproti tomu ženy s chlapeckou postavou by měly vsadit na kousky se sklady a volánky a především dát zelenou nejrůznějším vzorům.

Které se nosí?

Největším hitem jsou strečové mini pouzdrovky v jednoduchých barevných provedeních a koženkové mini. S takovou sukní můžete vyčarovat zajímavý casual styl, ale i maximálně elegantní model. Strečová sukně je navíc maximálně pohodlná, takže v ní můžete klidně sedět celý den v kanceláři a nic vás nebude nepříjemně tlačit a mačkat. 

Dalším žhavým hitem jsou minisukně áčkového střihu, ideálně v pudrových odstínech, které k jaru neodmyslitelně patří. Maximálně trendy jsou také takzvané falešné zavinovačky s drobným rozparkem. Do obchodů se po delší odmlce vrátily i džínové mini. 

Inspirujte se v naší fotogalerii!