Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejlepší barvy jara: Vsaďte na meruňkovou a kanárkově žlutou!

9. dubna 2015 | 06:00

Žlutá a oranžová – pozitivně nabité barvy, které symbolizují jaro! Rozzařte svůj šatník a přivítejte teplé sluneční paprsky stylově. A pokud se chcete držet posledních trendů, zaměřte se především na romantický meruňkový odstín oranžové nebo na oslnivou kanárkově žlutou!

Žlutá barva

Žlutá je bezesporu nejjasnější teplou barvou vůbec. Je symbolem moudrosti a podporuje myšlení. Na vás i vaše okolí navíc působí povzbuzujícím a rozveselujícím účinkem. Sytě žlutá barva sluší především ženám s tmavými vlasy, hnědýma očima a olivovou pletí.

Oranžová barva

Oranžová je symbolem optimismu, mládí a radosti ze života. Pomáhá proti špatné náladě i pesimismu. Většinou ji nosí společenští lidé, kteří se rádi baví. Trendový meruňkový odstín se nejvíce hodí pro ženy se světle medovou pletí a blond nebo světle hnědými vlasy.

Mango, 899 Kč
Autor: archiv firem

I kdybyste nebyla přesně ten typ, kterému žlutá nebo meruňková sluší, stejně si pár veselých a hravých kousků pořiďte. Stačí jen, když světlé typy žen doplní žluté oblečení například černou, šedou nebo právě meruňkovou barvou, aby nevypadaly jako bledulky.

Tmavým typům bude slušet meruňková, když ji naopak zkombinují se sytě žlutou, bílou nebo pastelovými odstíny. Díky tomu perfektně vynikne jejich pleť.

Vpusťte jaro do šatníku

Pokud se chcete do hravých jarních barev obléknout od hlavy až k patě, rozhodně si pořiďte lehký meruňkový kabátek nebo nepřehlédnutelné žluté šaty. Nedílnou součástí vašeho jarního šatníku by měly být i jeden padnoucí top, romantická sukně nebo elegantní halenka. To vše samozřejmě ve výše zmiňovaných trendy odstínech.

Patříte spíše mezi milovnice temnějších barev, ve kterých se hravě schovají kilogramy navíc a hodí se ke každé příležitosti? Pak vezměte jarní barvy na milost alespoň v podobě doplňků. Vtipné gumové sandálky nebo kabelka z vašeho "smutného" outfitu vyčarují zbrusu

Gumové sandálky JUJU, urbanlux.cz, 590 Kč
Autor: archiv firem
nový jarní model!

Inspirujte se v naší fotogalerii!