Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šaty přes kalhoty? Trend 90. let se vrací a zakryje všechny nedostatky!

1. dubna 2015 | 06:00

Nošení sukní a šatů přes kalhoty si jistě pamatujete z 90. let. Dříve to byl žhavý trend, který však po celé dlouhé roky zůstal zapomenutý. Loni se však přední světoví návrháři rozhodli, že ho opráší a znovu vytáhnou na módní výsluní. A je to tu! Šaty nošené přes kalhoty jsou po letech opět hitem!

Inspirujte se

Téměř zapomenutý trend se po dlouhé odmlce objevil na přehlídkových molech loni na jaře. Sofistikované modely nám předvedly značky Dior, Kenzo nebo designér Derek Lam. Mezi prvními celebritami, které si znovuzrozený trend zamilovaly, byla herečka Emma Watson. Ta si na předávání Zlatých glóbů oblékla rudé šaty a pod ně cigaretové černé kalhoty, oboje z dílny Dior.

Jak je kombinovat?

Nejlépe se s kalhotami kombinují šaty dlouhé do půli stehen nebo ke kolenům. Pokud se řídíte heslem, že v jednoduchosti je krása, sáhněte po černých kalhotách oblíbeného střihu a přehoďte přes ně jednobarevné košilové šaty nebo klasické pouzdrovky.

Emma Watson
Autor: Instagram

Kdo chce trošku experimentovat, určitě se mu vyplatí do hry zapojit kožené kalhoty, potrhané boyfriend džíny nebo maxi široké nohavice. Perfektně vypadá i bílý denim v kombinaci s přiléhavými minišaty a sakem. Skvěle se s kalhotami kombinují i pleteninové šaty, které tak můžete klidně nosit i celou zimu.

Jaké boty se ke kalhotám se šaty nejvíce hodí, se jasně určit nedá. Když chcete, aby váš model působil elegantně, obujte lodičky. Kdo naopak preferuje sportovní styl, může ke slim džínám a šatům obout klidně i tenisky.

Dokonalé maskování

Kombinaci prodloužené tuniky nebo košilových šatů s volnými nohavicemi i úzkými džínami ocení především ženy, které potřebují skrýt nějaké to kilo navíc. Díky šikovnému vrstvení zamaskujete větší bříško, zadeček i silnější stehna. Vyzkoušejte a určitě si tento trend zamilujete!

Inspiraci načerpejte v naší fotogalerii!

Ženy začínají opět nosit šaty přes kalhoty.
Autor: Instagram
Ženy začínají opět nosit šaty přes kalhoty.
Autor: Instagram