Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sluneční brýle: Které jsou letos trendy a které budou slušet přímo vám?

27. března 2015 | 06:00

Konečně je tu jaro! Přivítejte sluneční paprsky stylově s trendy slunečními brýlemi. Když navíc zvolíte správný tvar obrouček, dokážou brýle odpoutat pozornost od nedostatků v tváři a také srovnají případnou nesouměrnost. Hurá do obchodů!

Cat eye

Letošnímu jaru a létu budou vévodit tzv. cat eye glasses, které, jak už název napovídá, vytvářejí kočičí look. Jsou velké, mají silnější obroučky a směrem k obočí se zužují. Žhavému trendu podlehly i zpěvačky Katy Perry a Rihanna. Pokud dostaly i vás, odvažte se a pořiďte si brýle s tygrovanými nebo jinak potištěnými obroučkami, ve kterých budete jednoznačně nepřehlédnutelná.

Lennonky

Další retro model slunečních brýlí, který se letos dostal zpět do módy, rozhodně není třeba představovat. Všichni vědí, že jsou specifické svým kulatým tvarem. Vybrat si můžete mezi kovovými i plastovými obroučkami, menšími i většími sklíčky i různými barvami.

Rihanna to tentokrát s doplňky přehnala.
Autor: Profimedia.cz

Pilotky

Klasické a velmi oblíbené pilotky nikdy nezestárnou! Dříve patřily ke sportovnějším modelům slunečních brýlí, dnes jsou považovány za klíčový doplněk i k elegantnímu outfitu.

Zvířecí vzory frčí

Ať už si pořídíte jakýkoliv tvar brýlí, alespoň jedny by měly mít tygrované, leopardí nebo zebrované obroučky. Tento divoký potisk sice letos není příliš trendy na oblečení, ale o to víc letí na nejrůznějších doplňcích.

Které sluší právě vám?

Hranatý obličej

Zaručeně vám budou slušet brýle s oválnými nebo lehce asymetrickými rámečky, které obličej zjemní. Pozor si dejte na hranaté, obdélníkové obruby, které by vaší tváři přidaly na tvrdosti. Lennonky a cat eye glasses jsou pro vás jako stvořené!

Kulatý obličej

Sluší vám výrazné, masivní obroučky, které obličej opticky zeštíhlí. Pokud ráda experimentujete, pořiďte si kousek s barevnými obroučkami. Lennonky ani pilotky nejsou nic pro vás!

Zara, 499 Kč
Autor: archiv firem

Trojúhelníkový obličej

V tomto případě je dobré sáhnout po brýlích s úzkými, ne příliš výraznými obrubami. Sázkou na jistotu jsou nesmrtelné pilotky, které seženete ve všemožných barevných provedeních.  

Oválný obličej

Ženy s oválným obličejem si mohou gratulovat, sluší jim totiž všechny druhy slunečních brýlí. Jen nesmějí být příliš široké, aby nepřesahovaly daleko za spánky. Finální výběr tedy záleží jen a jen na vašem osobním vkusu.

Trendy sluneční brýle si můžete vybrat v naší fotogalerii!