Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Stylové jarní tenisky: Na procházku, do práce i na večírek k sukni!

17. března 2015 | 06:00

Většina módních výstřelků nebývá příliš pohodlná. Vzpomeňme si třeba na supervysoké boty na platformě, úzké džíny, ve kterých se téměř nedalo hýbat, nebo krátké džínové sukně, ze kterých při špatném kroku vylézalo i to, co nemělo. Proto je tolik překvapující, že maximálně pohodlné tenisky se na módním vrcholu drží už třetím rokem.

Tenisky bezesporu vždy patřily mezi velmi oblíbenou obuv, která se však řadila především mezi boty na sport a jiné volnočasové aktivity. Dnes je tomu jinak! Kdykoliv budete mít chuť dát si pohov od jehlových bot, v teniskách zazáříte. Budete se v nich nejen cítit úžasně pohodlně, ale také do posledního puntíku splníte módní diktát.

Tenisky k sukni

Tenisky k džínám jsou celkem rutina, která nikoho nenadchne ani nepohorší. Podle posledních trendů jsou však kecky i skvělým doplňkem k šatům i sukni. Nevšední kombinaci si zamilovaly celebrity i módní blogerky po celém světě. Jestli se odvážíte spojit sportovní a elegantní prvky, je už jen a jen na vás. V opačném případě na tenisky ale rozhodně nezapomeňte, na jaře se vám budou hodit!

Toms
Autor: archiv firem

Není teniska jako teniska

Sneakers – jsou to tenisky obecně! Mohou být sportovní, plátěné, ale i na klínku.

Slip on – takzvané "slipony" se proslavily především díky kostkovaným vanskám, které si za dob své popularity oblíbili vyznavači emo stylu. Dnes jsou k dostání u všemožných značek, ve všech barevných provedeních i s nejrůznějšími potisky. Jedno je však spojuje – nemají tkaničky, ale gumu, která je pro ně specifická.

Espadrilky – ty se zavřenou špičkou řadí mezi tenisky. Je pro ně specifické, že jsou plátěné a mají jutovou podrážku.

Nike Air Max – jedny z nejoblíbenějších bot na světě jsou charakteristické svou barevností a vyšší podrážkou. Někdo v nich chodí běhat, někdo je klidně oblékne k tylové sukni a vyrazí do společnosti.

Conversky – klasické kotníkové boty značky Converse, kterým se dříve neřeklo jinak než číny, jsou nesmrtelné. Muži je nosí k džínám i obleku, ženy zase klidně k džínovým kraťasům i pouzdrovým šatům.

Na ty nejstylovější kousky se podívejte do naší fotogalerie!