Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nesmrtelná klasika: Černé kalhoty pro každou postavu! Jaké frčí letos?

15. března 2015 | 06:00

Existuje pár módních kousků, které by podle pomyslné módní bible rozhodně neměly chybět v žádném ženském šatníku. Mezi nadčasové oblečení rozhodně patří černé kalhoty, které naplno využijete během celého roku. Které střihy jsou právě teď nejstylovější?

Nesmrtelná klasika

Černé kalhoty jsou nezbytnou součástí každého dámského šatníku, objevují se snad na každé módní přehlídce, seženete je v každém obchodě s oblečením, a navíc opticky zeštíhlují. Neexistuje tedy jediný důvod, proč tento univerzální kousek nemít ve své skříni.

Střihy

Pokud máte doma černé džíny nebo klasické mrkváče, rozhodně s nimi uspějete. Co se týče střihů, právě teď jsou totiž moderní snad úplně všechny. Pokud tedy dáváte přednost volnějším kalhotám, rozhodně v nich zazáříte. Ostatně stejně jako ve zvonáčích, které se letos zase vrátily na módní výsluní, nebo 7/8 kalhotách, které sice zkracují nohy, ale jsou čím dál tím oblíbenější. 

Mango, 699 Kč
Autor: archiv firem

Nebojte se ani takzvaných teplákových kalhot, které sice na první pohled vypadají jako domácí oděv, ale v kombinaci s lodičkami, blůzkou a sakem se z nich stane prudce elegantní kousek.

Trendy aplikace

Pokud jsou na vás obyčejné černé kalhoty příliš usedlé, pořiďte si třeba koženkové nebo jen s koženkovými aplikacemi, s výrazným pruhem na straně nebo s ležérními dírami.

S čím je kombinovat?

Neutrálnost černé barvy povoluje kombinaci snad se všemi možnými barvami. Pokud chcete působit seriózně, kombinujte černou s bílou, krémovými a pudrovými odstíny a přidejte decentní doplňky. Ty samé kalhoty se mohou proměnit v klíčový kousek sportovního outfitu, když obujete stylové tenisky a pohodlné tričko s nápisem.

Prohlédněte si trendové kalhoty v naší fotogalerii!