Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trendy boty na jaro a léto: Elegantní klasika i totální úlet!

  • 10. března 2015 | 06:00

    Jste už naladěna na jaro? Pak vás rozhodně budou zajímat nové jarní, ale i letní trendy v obuvi. Na své si letos přijdou ženy, které preferují pohodlí, ale i milovnice vysokých podpatků a módních výstřelků. Které boty si vyberete? Měkoučké mokasíny, nebo gumové sandálky?

  • Elegantní mokasíny

     

    Letos na jaře budou absolutním hitem pohodlné mokasíny inspirované pánským stylem. Pro ženy, které dávají přednost pohodlí, jsou jako stvořené. Ležérnímu outfitu hravě dodají punc elegance a romantický model zase příjemně oživí. Pokud chcete zazářit, pořiďte si mokasíny v nevšední barvě nebo ozdobené třpytivou broží či jinou výraznou aplikací.

    Zara, 999 Kč
    Autor: archiv firem
  • Gladiátorky

     

    Když byly gladiátorské sandálky před pár lety v kurzu, některé ženy si je ihned zamilovaly, jiné jimi opovrhovaly. I tak se ale letos vracejí na módní výsluní. O jejich velký návrat se postaraly světové módní značky Stella McCartney, Marchesa nebo Michael Kors. I když módní přehlídky ovládly gladiátorky se šněrováním klidně až ke kolenům, vy si klidně pořiďte jen ty nízké, které sluší i jiným ženám než jen superštíhlým modelkám.

    Asos.com, cca 300 Kč
    Autor: archiv firem
  • Široké podpatky

     

    Ženy, které nedají dopustit na vysoké podpatky, rozhodně ocení tento aktuální trend. Na scénu přicházejí široké podpatky, které jsou mnohem pohodlnější, a s nohama přitom tvoří stejný výsledný efekt jako ty jehlové. V nepřehlédnutelných sandálkách na širokém podpatku tak budete v létě maximálně trendy.

    TopShop, cca 1500 Kč
    Autor: archiv firem
  • Flatforma

     

    Sedmdesátá léta jsou zpět! Obchody letos zaplaví retro trend – tzv. flatforma. Na rozdíl od platformy se nejedná o pohodlnější formu podpatků, ale o klasické sandály nebo tenisky na vysoké rovné podrážce. Ve svých módních kolekcích tento trend představili Victoria Beckham, Roberto Cavalli i módní značka Fendi. Jestli se boty na flatformě objeví i v našich ulicích, to už je ve hvězdách.

    Asos.com, cca 1500 Kč
    Autor: archiv firem
  • Pásky kolem kotníků

     

    Vrcholem elegance letošní sezony jsou boty na podpatku s pásky kolem kotníků. Ty mohou být úplně obyčejné, nebo mohou z bot dělat naprosto jedinečný a nepřehlédnutelný kousek. Ať tak či tak, jedná se o velký hit! Navíc vypadají skvěle jak k letním rozevlátým šatům a úzké pouzdrové sukni, tak i k roztahaným a ohrnutým džínám.

    Zara, 1699 Kč
    Autor: archiv firem
  • Pestrobarevnost

     

    Na módních přehlídkách Versace, Burberry nebo DKNY byly k vidění pestrobarevné sandálky na podpatku i lodičky, které šlo opravdu jen stěží přehlédnout. Nebojte se a oživte svůj outfit nevšední obuví, na které se míchají zdánlivě nehodící se barvy, které dohromady tvoří dokonalý celek. V kombinaci s jednobarevným outfitem, například overalem, budete neodolatelná!

    Zoot.cz, 659 Kč
    Autor: archiv firem
  • Boty s průstřihy

     

    Dalším žhavým trendem jsou průstřihy, které nejprve pronikly do oblečení a letos i do obuvi. Pohodlné biker boots nebo klasická kotníková obuv s průstřihy jsou na jaro jako dělané. Rozhodně však zapomeňte, že do nich budete nosit klasické ponožky! Povoleny jsou pouze silonové ponožky nebo ty úplně nízké, které jsou určeny do balerínek.

    Deichmann, 1399 Kč
    Autor: archiv firem
  • Gumáky do vody

     

    Pamatujete si gumové sandály, které měl ještě před lety na pláži v Chorvatsku snad úplně každý? Podobné boty jsou teď hitem letní sezony. A nenosí se do vody, ale na ulici! Pokud se vám líbí retro, veselé barvy a milujete gumové boty, určitě si je hned po prvním obutí zamilujete.

    JuJu, urbanlux.cz, info o ceně na webu
    Autor: archiv firem

Klíčová slova:  móda, trendy, boty, platforma, podpatky, obuv, jaro, léto, 2015, trendy 2015
Diskuse ke článku
.