Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Čeští muži se neumějí oblékat! Jaké nejčastější chyby dělají?

  • Muži dělají módní chyby, které jim kazí image.
    27. února 2015 | 06:00

    Tentokrát jsme si posvítily na české muže a jejich styl, který často pokulhává za aktuálními trendy. Přestože mají čeští muži poměrně dobrý vkus i módní cítění, šlápnou občas vedle nebo pravidelně opakují časté módní chyby. Dělá je váš partner také? A které vám vadí nejvíce?

  • Jsem chlap a prostě se potím

     

    Mnoho mužů si ráno obleče voňavou a nažehlenou košili a během dne si na ní vypěstuje nepřehlédnutelné mokré "koláče". Podle některých z nich to je prostě jen pot, a žádná vada na kráse. Pánové, vaši image to rozhodně poškodí! Vyzkoušejte různé kombinace antiperspirantů a deodorantů a pod košili si vždy oblékněte tenké jednobarevné tričko. Ve specializovaných obchodech seženete dokonce tričko v tělové barvě, které navíc perfektně saje pot.

    Propocená košile
    Autor: Shutterstock
  • Mám špinavé boty, no a co?

     

    Ať už muži nosí tenisky nebo kožené polobotky, nikdy nesmějí být špinavé! A to je problém. Zkuste se rozhlédnout kolem sebe třeba na autobusové zastávce nebo v obchodním centru a uvidíte, že spousta elegantně a stylově oblečených mužů má zablácené boty. Chlapi, pozor na to, je dokázáno, že mnoho žen se hned po obličeji a rukách koukne muži na boty!

    Špinavé boty
    Autor: Shutterstock
  • Pásek takový, boty makový

     

    Jedno z nejzákladnějších pravidel pánské módy zní jasně: pásek a boty musí mít vždy stejnou barvu! Hnědý pásek = hnědé boty, černý pásek = černé boty, jak jednoduché, přesto v mnoha případech zřejmě těžko proveditelné. Pokud si takhle muž vyrazí do divadla nebo na pracovní schůzku, dopouští se obrovského faux pas!

    Tak je to správně!
    Autor: Shutterstock
  • Ponožky jako ponožky

     

    Mnoho mužů nedělá rozdíl mezi vysokými a kotníkovými ponožkami, a to je obrovská chyba! Ke společenským kalhotám jsou vysoké ponožky nutné. Když si totiž muž na pohovoru nebo schůzce sedne a vykoukne mu chlupaté lýtko, je to pohroma. Ke kraťasům a teniskám jsou zase určeny kotníkové ponožky, které z bot nevykukují.

    Špatné ponožky
    Autor: Shutterstock
  • Batůžek je super věc

     

    Batoh je bezpochyby maximálně praktický a také pohodlný. Nehodí se však ke všemu. Už několikrát jsem viděla studenta, ale i dospělého muže v obleku a na zádech měl batoh. Kdyby byl batoh pevný, černý a na první pohled kvalitní, dá se tento módní přestupek prominout. Potrhané a ošoupané sportovní "pytle" jsou přímou cestou do módního pekla. Když má muž oblek, měl by k němu mít ideálně koženou brašnu s popruhem přes rameno.

    Batoh
    Autor: Shutterstock
  • Na sandále nedám dopustit

     

    Trekové sandály jsou rozhodně vhodné na výlet, do lesa i na chalupu. Do města, do práce a do restaurace se ale absolutně nehodí! Pánové, přestaňte fňukat, že se vám v uzavřených botách na jaře a v létě potí nohy! Ženám v lodičkách taky není nepohodlněji. Zkuste pro "krásu" trochu trpět a sandály alespoň dočasně ukliďte do skříně.

    Ponožky v sandálech? Dříve módní omyl, dneska hit.
    Autor: profimedia.cz
  • Přirostl jsem k mikině

     

    Mnoho mužů se stále mylně domnívá, že svetr je ryze ženskou záležitostí. Proto někteří nosí kamkoliv a za jakékoliv situace mikinu, v horším případě ještě s klokankou a kapucí. Čas od času je samozřejmě pohodlné zachumlat se do mikiny, ale k určitým příležitostem se mnohem více hodí svetr. Sáhnout můžete po klasickém jednobarevném svetru s véčkovým výstřihem, který vypadá skvěle na košili, nebo po propínacím svetru, který je ležérně elegantní.

    Mikina
    Autor: Shutterstock
  • Zvednutý límeček značí borce

     

    Dalším častým módním zlozvykem českých mužů je zvedání límečků u polo triček nebo košil. Kde se tento "trend" vzal, nikdo netuší. Není to totiž ani stylové, ani pohodlné, a už vůbec to outfitu nepřidává na eleganci. Límeček musí být vždy ohnutý a perfektně vyžehlený, to je jasně dané!

    Zvednutý límeček
    Autor: Shutterstock
  • Vzory ladí ke vzorům

     

    Jakmile rtuť teploměru stoupne a slunce začne hřát, mnoho mužů oblékne svůj oblíbený model, kostkované kraťasy s kostkovanou košilí nebo pruhovaným tričkem. Ani na jednom kousku jako takovém není ve své podstatě nic špatného, ale dohromady způsobí módní katastrofu. Když vzorované kraťasy, tak jednobarevné tričko, a naopak.

    Ke kostkované košili patří jedině jednobarevné kalhoty či šortky.
    Autor: Shutterstock
  • Kabát? To neznám!

     

    To, že se čeští muži vyhýbají nošení elegantních kabátů, není zas taková módní chyba jako velká škoda. Každá žena by se určitě ráda pokochala pohledem na gentlemana v kabátu, ale muži bohužel dávají přednost bundám. Velkým módním přešlapem se absence kabátu stane ve chvíli, kdy má na sobě muž oblek. Ten v kombinaci se sportovní bundou vypadá opravdu směšně!

    To by se nám ženám líbilo!
    Autor: Shutterstock

Autor: red
Diskuse ke článku
.