Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zaměřeno na šperky: I levná bižuterie může vypadat draze a luxusně!

  • 7. února 2015 | 06:00

    Plesová sezona je stále v plném proudu, a tak jsme se rozhodly vám poradit, jaké šperky si pořídit, abyste zazářila. Skvělé je, že do nich nemusíte ani investovat příliš velké peníze, protože i obyčejná bižuterie může vypadat luxusně. Stačí je znát pár jednoduchých fíglů!

  • Pořiďte si set

     

    Když se budete snažit sladit levné šperky, nikdy to nebude vypadat podle vašich představ. Výjimkou jsou sady, které například obsahují náhrdelník, náušnice a prsten. Bižuterie ze setů vypadá skvěle k barevně sladěné róbě či jinému společenskému outfitu.

    Také krásný šperk může skrývat léčivou moc.
    Autor: shutterstock
  • Pryč s infantilností

     

    I drahé šperky v podobě roztomilých zvířátek a barevných srdíček působí většinou lacině. Co teprve ty, které stojí pár kaček! Pokud chcete vyvolat dojem, že vaše šperky stály "majlant", rozhodně na dětské motivy zapomeňte. Barevné korálky připomínající lentilky nechte na letní grilování nebo procházku podél pláže.

    Barevné, lesklé, třpytivé - kdo by nemiloval šperky?
    Autor: Shutterstock
  • Pozor na lesk

     

    Při pořizování bižuterie si dejte pozor, aby se podivně neleskla. Přece jen zlato a stříbro má každý poměrně v oku a příliš zářící bižuterie prozradí, že se jedná jen o obarvený plast. To samé platí u kamenů, příliš blýskavé umělé kamínky na první pohled prozradí, že se nejedná nejen o pravý diamant, ale ani o mnoho levnější zirkony.

    Asos.com, cca 600 Kč
    Autor: archiv firem
  • Peří vás prozradí

     

    Náhrdelníky a náušnice s barevnými peříčky sice frčí, ale do společnosti se příliš nehodí. V kombinaci s elegantními šaty dokonce dokážou srazit celý model k zemi. Ale nezoufejte! K džínovým kraťasům, tílku a slaměnému kloboučku vypadají skvěle a na hudebním festivalu z vás udělají hvězdu!

    Náušnice z peří
    Autor: Shutterstock
  • Zrádná alergie

     

    Při pořizování levné bižuterie si dejte pozor na to, aby se vám po delším nošení neudělaly na kůži nevzhledné černé flíčky. Stejně tak vám mohou levné náušnice a prsteny způsobit černozelené skvrny, které jsou velmi nápadné a jichž je těžké se zbavit. Než vyrazíte na ples nebo jinou slavnostní událost, vyzkoušejte vybranou bižuterii několik dní předem.

    Drahé kameny jsou nejen krásné, ale také léčí!
    Autor: Shutterstock

Diskuse ke článku
.