Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

10 módních chyb, které vám zbytečně přidávají kila navíc!

  • I slavné ženy občas šlápnou vedle!
    28. ledna 2015 | 06:00

    Existuje oblečení, které nám dokáže ubrat klidně i několik kilogramů a vytvarovat postavu. V našich šatnících se však skrývají i módní kousky, ve kterých vypadá tlustá i žena s velikostí 36. Zbavte se jich jednou provždy a udělejte místo "hodnému" oblečení, které vám lichotí.

  • Příliš těsné oblečení

     

    Ženy, které mají nějaké to kilo navíc, by neměly nosit příliš těsné oblečení. Perfektním příkladem je hvězdička Kim Kardashian v o dvě čísla menších šatech. Ani černé upnuté kalhoty, které by zdánlivě mohly působit jako vhodný módní kousek, nevypadají příliš lichotivě. Na silnějších stehnech se na příliš upnutých nohavicích tvoří zkrabacená místa, která nejen poutají pozornost, ale také přidávají zbytečná kila navíc. Sáhněte raději po perfektně padnoucích kalhotách, které vás nikde nebudou tlačit a zúží vaši siluetu.

    Kim v šatech od japonské návrhářky Atsuko Kudo
    Autor: Isifa.com
  • Nepadnoucí boyfriend styl

     

    Zamilovala jste si tzv. boyfriend styl neboli módu vypůjčenou z pánského šatníku? Pak si dejte pozor na to, aby vám nevšední kousky oblečení správně padly, protože v opačném případě vaše tělo nepěkně zmohutní. Platí to i pro ženy, které jsou maximálně štíhlé. Podívejte se, jak boyfriend džíny rozšiřují drobnou a hubenou herečku Jessicu Alba.

    Jessica Alba
    Autor: profimedia.cz
  • Nevhodné spodní prádlo

     

    Můžete si klidně obléknout dokonale padnoucí oblečení, ale v kombinaci se špatně zvoleným prádlem nebude výsledek takový, jak si představujete. Podprsenka vám musí nadzvednout ňadra a opticky zúžit obvod těla těsně pod nimi. Kalhotky se zase nesmějí zařezávat do hýždí ani do boků, speciálně pokud na ně obléknete přiléhavé kalhoty nebo pouzdrovou sukni.

    prsa, žena, podprsenka
    Autor: Shutterstock
  • Pozor na pouzdrové šaty

     

    Rovně střižené pouzdrové šaty mohou na některých typech postavy působit nelichotivě. Přikladem je i plus size modelka Kelly Brook, které šaty úplně zdeformovaly postavu. Nedokážou totiž zvýraznit přednosti jako třeba šaty projmuté v pase. Ty opticky zvětší poprsí, zúží pas a dokonale vykreslí boky. Pokud se přece jen rozhodnete vzít pouzdrové šaty na milost, zkuste je přepásat tenkým páskem a nikdy nezapomeňte na boty na podpatku.

    Kelly Brook
    Autor: profimedia.cz
  • Držte se dál od neforemného oblečení

     

    Oversized oblečení je sice v módě, musíte se však jednotlivé kousky naučit správně nosit. Když už obléknete volný svetr, který dokáže skrýt nedostatky, ale zároveň i trochu rozšiřuje, doplňte ho o úzké kalhoty, které upoutají pozornost na vaše štíhlé nohy. Stejně to funguje i naopak. K plandavým kalhotám vždy volte dokonale padnoucí vršek.

    Mango, 1799 Kč
    Autor: archiv firem
  • Pozor na potisky

     

    Oblíbené vzory mohou být občas zrádné. Velké květiny nebo třeba puntíky mají tendenci tělo opticky "zdeformovat", proto raději sáhněte po oblečení s drobnějšími vzory. Rozhodně na oblečení s potisky nezanevřete úplně, stačí si jen vybrat ten správný vzor, který vaší postavě prospěje.

    Asos.com, cca 600 Kč
    Autor: archiv firem
  • Zrádné strečové kousky

     

    Čím dál více obchody zaplavují jednoduché strečové sukně i šaty, které jsou sice neuvěřitelně univerzální, ale také dokážou přidat klidně i pár kilo navíc. Strečové materiály jsou totiž maximálně pružné a vaše tělo opravdu okopírují do posledního detailu. Mnohdy tak z vypracovaného zadečku opticky vznikne pozadí Kim Kardashian nebo se nechtěně zvýrazní nedokonalosti na kůži v podobě celulitidy.

    Midi sukně
    Autor: archiv firem
  • Přehnané vrstvení

     

    Vrstvení je několik sezon velmi oblíbené. Musí se to však umět! Některé ženy, dokonce i slavná Rita Ora, stále ještě dělají v tomto módním trendu velké chyby, kvůli kterým si ubírají na sex-appealu. Nejzásadnějším krokem vedle je vrstvit na volné oblečení méně volné kousky. Stejně tak musíte pamatovat na to, že když navrstvíte top, kardigan a oversized vestu, musíte obléknout úzké nohavice.

    Rita Ora
    Autor: profimedia.cz
  • Záludná 7/8 délka

     

    Zkrácená délka kalhot i sukní začíná být velmi populární. Ne každému však tento nevšední střih lichotí. Pokud jste malého vzrůstu, nezachrání vás ani podpatky, takže na zkrácený trend raději ihned zapomeňte. Vysoké ženy klidně i s pár kily navíc si ho můžou dovolit, ale vyplatí se příliš neexperimentovat s barvami.

    Midi sukně
    Autor: archiv firem
  • Humpolácké boty

     

    Široké podpatky a robustní podrážky budou od jara obrovským hitem. Pozor na ně! Pokud nemáte ultra štíhlé nožky, může je tento typ bot nápadně rozšiřovat od kotníků ke kolenům. Když k nim obléknete černé úzké kalhoty nebo džíny, mělo by být vše v pořádku. Na nošení k šatům raději zapomeňte.

    Humpolácké boty
    Autor: archiv firem

Klíčová slova:  móda, oblečení, kila, kilogramy, trendy, postava, chyby
Diskuse ke článku
.