Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejstylovější boty z jarních kolekcí. Unosíte je už v zimě!

27. ledna 2015 | 06:00

Nové jarní kolekce už se hlásí o slovo a během tohoto týdne definitivně vystřídají zimní výprodeje. Pokud jste si chtěla pořídit nové boty, ve kterých se blýsknete v mírném únoru i prosluněném březnu, je právě teď ten správný čas. Jarní kolekce bot je totiž neuvěřitelně univerzální!

 

Mezi jarními trendy v oblasti obuvi převládají kotníkové střihy. Ty se perfektně hodí ke kabátům i péřovým bundám, ale i k jarním bundičkám a trenčkotům. Když vysvitne sluníčko a rtuť teploměru začne šplhat nahoru, stačí si ohrnout kalhoty nad boty a jarní outfit je na světě.

Které si vybrat?

V zimě sice hrály prim klasické kozačky, ale podzim 2014 ovládly kotníkové chelsea boots, rockerské biker boots i elegantní boty na širokém podpatku. Jarní trendy se od těch podzimních příliš neliší. Černé však postupně střídají šedé a béžové a kůži s koženkou zase semiš.

Asos.com, cca 1000 Kč
Autor: archiv firem

Pokud si potrpíte na vysoké boty, určitě se zamilujete do stabilních širokých podpatků, které ovládnou jaro. Klasické "jehly" se posunuly až na druhé místo. Ať už si pořídíte hladké černé nebo třeba béžové se zlatou aplikací, rozhodně nešlápnete vedle. Jen pozor, jak doladíte zbytek outfitu! K dominantním botám se hodí jednoduché oblečení bez zbytečných ozdob, lesků a potisků.

Na své si přijdou i ženy, které dávají přednost botám s plochou podrážkou. Na výsluní se pořád drží elegantní chelsea boots, které jsou však oproti těm z podzimní kolekce nižší a barevnější. Mezi módní trendy se letos vracejí i takzvané  kovbojky se zkoseným podpatkem a nápadnou špičkou.