Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Módní triky, jak po Vánocích zamaskovat větší bříško!

  • V šikovné sukni skryjete bříško raz dva.
    4. ledna 2015 | 06:00

    Vánoce jsou mimo jiné i svátky obžerství. Tu si zobneme cukroví, pak bramborového salátu a na návštěvě s chutí neodmítneme výborné chlebíčky, koláč ani domácí vaječňák. Po několika dnech přejídání pak není žádným překvapením, že ručička váhy se pohne směrem nahoru a naše bříško se roztomile zakulatí. Nezoufejte! Poradíme vám, jak drobný nedostatek lehce zamaskovat, než budete zase jako proutek.

  • Vhodný kabát i bunda

     

    Po vánočních svátcích bříško zamaskujete pomocí šikovně střiženého kabátu. Rozhodně si nepořizujte oversized kousek, který je sice volný a zdánlivě by mohl nedostatky maskovat, ale postavě s větším bříškem nelichotí. Vsaďte raději na tzv. županový střih, který zvýrazní pas a opticky protáhne postavu. Obrovský límec navíc dokonale připoutá veškerou pozornost a na bříško se nikdo nepodívá. Stejně perfektně vám padne péřová projmutá bundička ozdobená nápadným páskem. I v zimě tak budete mít vytvarovaný pas a boky a bříško nebude téměř vidět. 

    Triky, jak zamaskovat bříško.
    Autor: archiv firem

    Kabát, Zara, 3799 Kč, bunda, Kara, info o ceně v obchodě

  • Šikovné kalhoty

     

    Na džíny a kalhoty s nízkým pasem po vánočním přejídání zapomeňte. Vsaďte naopak na ty s vysokým pasem, který větší bříško jemně zmáčkne, a navíc krásně vytvaruje i zadeček. Kalhoty si nepořizujte příliš těsné, aby vás v kritické oblasti příliš netlačily. Šalamounsky si můžete pořídit i zdánlivě klasické kalhoty, které však mají v pase maximálně pohodlnou gumu. 

    Triky, jak zamaskovat bříško.
    Autor: archiv firem

    Blýskavé kalhoty, F & F, 699 Kč, černé kalhoty s gumou, H & M, 499 Kč

  • Rafinovaný top

     

    Rafinované topy s volánkem, který dokonale tvaruje postavu, si oblíbily ženy po celém světě. Kouzelný střih zvýrazní a zeštíhlí pas a vytvoří postavu ve tvaru přesýpacích hodin. Ideální je pro ženy s nevýrazným pasem, širšími boky, a dokonce i s větším bříškem. Pokud vás trápí i širší ramena nebo povolené ruce, vždy oblékejte top s rukávem, jednoduché tílko by vám mohlo opticky ještě přihoršit.

    Triky, jak zamaskovat bříško.
    Autor: archiv firem

    Růžový top, New Yorker, 399 Kč, černý top, TopShop, cca 700 Kč

  • Maskující šaty

     

    Opticky zeštíhlující šaty nejsou žádnou žhavou novinkou. V Hollywoodu si je slavné krásky zamilovaly již před lety a u nás se těší oblibě už taky nějaký ten pátek. Jejich efekt spočívá v rafinovaném kombinování barev, které opticky zdokonaluje celou postavu. Perfektně však budete vypadat i ve volnějších šatech, které jsou po prsy lehce projmuté a přes bříško volně splývají dolů. Pokud si přece jen nejste jistá, že je bříško perfektně maskované, přidejte k šatům nepřehlédnutelný náhrdelník, do ruky maxi psaníčko a máte vyhráno.

    Triky, jak zamaskovat bříško.
    Autor: archiv firem

    Šaty na ramínka, Tamsin London, tamsinlondon.cz, 1460 Kč, pouzdrové šaty F & F, 699 Kč

  • Chytře střižené sukně

     

    Nejšikovnější střih, který dokáže zamaskovat větší bříško, ale i zadeček a boky, je tzv. áčkový. Sukně může být libovolně dlouhá, důležité je však, aby začínala v pase a přes bříško se lehce "nafukovala". Když k ní pak obléknete volnější halenku, kterou ledabyle zastrkáte za pas, máte vyhráno. Skvěle bříško maskuje i dokonale padnoucí pouzdrová sukně s vysokým pasem, ideálně černá, aby bylo zeštíhlení znásobeno. K té můžete obléknout zkrácený top nebo jakoukoliv halenku, která bude vypadat dobře zastrkaná za pasem.

    Triky, jak zamaskovat bříško.
    Autor: archiv firem

    Áčková sukně, Zoot.cz, Vero Moda, 1099 Kč, pouzdrová sukně, TopShop, cca 800 Kč

Diskuse ke článku
.