Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tentokrát šlápli vedle: Barvou roku 2015 je hnědočervená!

10. prosince 2014 | 06:00

Jaká barva příští rok zaplaví módní mola, obchody, vaše šatníky i interiéry domů? Podle globální společnosti Pantone, která každoročně určuje celosvětový barevný trend, to bude teplý odstín hnědočervené, pojmenovaný podle vína Marsala. Vystřídá tak loňský hit orchideově fialovou!

Hned na začátku se vám přiznám, že barva, která se stane na rok absolutním hitem, mě příliš neoslovila. Zemité tóny totiž obecně nejsou mými favority. Možná je to proto, že jsem přesvědčená, že světlé typy žen se v těchto barvách ztrácejí a ještě více blednou.

Možná vezmu barvu roku na milost v létě, až se moje kůže z alabastrové promění v čokoládově hnědou (to se ještě nikdy nestalo). A jak se vlastně líbí vám?

S čím ji sladit?

Pokud vás však hnědočervený odstín zaujal, určitě vás zajímá, jaké barvy k němu ladí. Podle výkonné ředitelky Pantone Colour Institute je ideální kombinovat marsalu s neutrálními odstíny šedé, nebo naopak s jasnými barvami, jako je žlutá nebo zelená.

Barva roku 2015 - Marsala
Autor: Instagram

A koho barva roku 2015 příliš nenadchla, stejně jako mě, může se alespoň utěšovat tím, že konečně nebude vylité červené víno na oblečení taková pohroma.

Na závěr!

Abych vás nezahltila svým ne příliš pozitivním názorem, zapátrala jsem, jak bych i já mohla barvu roku 2015 ocenit. Netrvalo dlouho a zjistila jsem, že laky na nehty v hnědočerveném odstínu jsou prostě boží. A to i na blondýnkách!