Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Top 50 slavnostních šatů na Štědrý večer: Které si vyberete?

1. prosince 2014 | 06:00

Štědrovečerní večeře je slavnostní akt, u kterého chce každá z nás vypadat co nejlépe. Vybraly jsme pro vás 50 nejkrásnějších šatů, ve kterých se na Vánoce proměníte v královnu. Pokud jste si ještě nezruinovala peněženku nákupem vánočních dárků, udělejte si radost! Které si vyberete?

U štědrovečerní večeře se musíte především cítit pohodlně. Nejdřív si tedy řekněte, který střih šatů vám nejvíce vyhovuje. Jestli dáváte přednost střední délce, dlouhým róbám, nebo ráda vystavujete své nožky. Poté si udělejte jasno v barvě, v tom, jestli mají mít výstřih a v jaké cenové relaci by se měly pohybovat. Když svůj okruh zúžíte, bude výběr těch pravých opravdu snadný. 

Černá klasika

Pro ženy, které nejsou spokojeny se svou postavou nebo dávají zkrátka přednost jednoduchosti, jsou ideální klasické "malé černé". Takové šaty pak unosíte na desítky dalších příležitostí, jako jsou plesy, divadla, oslavy narozenin nebo promoce. Navíc nikdy nevyjdou z módy, takže je to opravdu výhodná investice. 

Mohito, 1699 Kč.
Autor: archiv firem

Dlouhý rukáv

Pro starší ženy a dámy se skvěle hodí šaty s dlouhým rukávem, který zakryje povolené ruce. Takové šaty seženete ve všemožných střizích i barvách, stačí si jen vybrat, ve kterých se budete cítit nejlépe. 

Experimentujte

Máte-li ráda lehkou extravaganci, rozhodně sáhněte po něčem výjimečném. Co třeba metalické šaty se stříbrnými odlesky nebo šaty poseté flitry? Že nemáte ráda blýskavé? Nevadí! Vsaďte na rafinovanou krajku, oversized střihy nebo sexy průstřihy. 

Pamatujte však, že příliš vyzývavé šaty se k slavnostní tabuli nehodí. Ty si nechte na silvestrovský večírek. 

Top 50 nejkrásnějších šatů na Vánoce najdete v naší fotogalerii!