Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Victoria Beckham: Z vyhublé zpěvačky podnikatelkou roku!

30. října 2014 | 06:00

Kdo si myslí, že Victoria Beckham je jen věčně mračící se vyhublá hvězdička, je na omylu. To bylo možná dříve. Dnes je bývalá Posh Spice nejúspěšnější britskou podnikatelkou. Módní značka, kterou sama vybudovala, totiž zvýšila za pět let svůj majetek na více než miliardu korun.

Ze zpěvačky úspěšnou podnikatelkou

Také si živě pamatujete Victorii jako mladou dívku s nemožným účesem, která v koženém korzetu poskakovala po jevišti? A dnes? Je z ní čtyřnásobná matka, vzorná manželka a úspěšná podnikatelka.

Svou módní značku založila v roce 2008 a své oblečení dostala na výsluní díky slavným ženám, které její kousky oblékly na červený koberec i jiné slavnostní příležitosti. Mezi Victoriiny pravidelné zákaznice patří například zpěvačka Beyonce (ano, tato módní značka šije i pro ženy s křivkami) a herečky Demi Moore a Cameron Diaz.

Stejný podnikatelský záměr mělo již mnoho slavných žen, ale Victoriinu tvorbu začaly uznávat i přední světoví návrháři a odborníci na módu. Victorii se tak během pár let podařilo zdánlivě nemožné! Lidé ji přestali vnímat jako podprůměrnou zpěvačku a začali ji uznávat jako módní ikonu.

Victoria Beckham
Autor: profimedia.cz

První obchod

Letos Victoria udělala další významný krok, otevřela první vlastní obchod se svými modely. Její londýnský butik však není jen tak ledajaký, nenajdete zde klasické výlohy, zkušební kabinky a dokonce ani pokladny, v obchodě se platí pouze přes iPad. Za to je zde tolik prostoru, že si tam mohou zařádit děti zákaznic. Vidíte, jde na to chytře!

Kolekce na rok 2015

Na Mercedes Benz Fashion Week v New yorku předvedla Victoria svou novou kolekci pro nadcházející rok. Všichni očekávali, že oblečení bude opět velmi konzervativní, jak je pro její tvobu typické. Opak byl pravdou! Victoria všem vyrazila dech pastelovými a květinovými šaty. Celá kolekce sklidila nevídaný úspěch, a tak není divu, že její značka se dnes prodává ve více jak 500 obchodech v 60 různých zemích.

Čím je její oblečení jedinečné?

Módní značka Victorie Beckham je jedinečná díky tomu, že přesně kopíruje její vlastní styl. Za minimalisticky řešené modely jsou tak klientky ochotny platit velmi vysoké částky, jen aby vypadaly alespoň trochu jako Victoria.

Dalším klíčem k úspěchu je její raketový rozvoj. Původně navrhovala pouze úzké šaty a sluneční brýle, později přidala i kabelky a novou módní řadu, která je cenově dostupnější a najdete v ní džíny, dívčí šaty, šortky i trička.

Fotografie Victoriiných kolekcí naleznete v naší fotogalerii.