Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nebudete si moct vybrat! Tohle je 40 top podzimních sukní, ze kterých si vyberou i boubelky

1. října 2022 | 06:00

Je leckdy na vedlejší koleji, přitom může mile překvapit. Překvapit natolik, že z opomíjeného kousku se stane tím oblíbeným. Řeč je o ryze ženském atributu, sukni, kterou v létě utlačují šaty. Na podzim a v zimě je pak prý na ni podle mnohých už chladno... Nenechte se ale zmást, může vám v ní být naopak tepleji než ve volných džínách, pokud zvolíte teplejší materiál a k tomu punčochy, v nichž budou vaše nožky v teple. Jaké sukně drží prst na tepu doby a jaké si zamilují boubelky natolik, že se už od nich nebudou odvracet?

Pouzdrová midi

Bránu nové podzimní sezony jednoznačně otevírá pouzdrová sukně (v angličtině ji naleznete pod označením "pencil skirt") v midi střihu a smyslným rozparkem uprostřed - a to buď zepředu či zezadu. Letošní sezona totiž hlásí důraz na ženskou siluetu. Pouzdrové sukně ovládne denim, kůže, ale i hřejivá pletenina s občasným dekorem třásní, jako její efektní zakončení. Tento rovný střih bude slušet všem bez ohledu na proporce. Navíc vás tato sukně doprovodí od kancelářského stolu k večernímu drinku. A tato variabilita se počítá!

Tip na video: Jak nosit midi sukni na podzim? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Petr Němeček

Nadčasová rebelie

Věčnost i neotřelost opřená o kapku drzosti. Tak by se dalo nazvat synonymum k evergreenové kůži a kožence, která vyznívá na rebelských sukních, jež lze v cuku letu přeměnit na romanci, v čirou dospělost a eleganci. Je tolik tvárná, je základem, kdy vytvoří z obyčejného looku ikonický model.

Plisovaná klasika i módní hit

Plisovaná, neboli skládaná sukně je tu s námi už několik sezon. Ikonický midi střih s jemným vlnobitím je dokonalou souhrou s oversized svetrem a kotníkovou obuví s masivní podrážkou. Letos ¾ délku však dotahuje mini délka, která je klíčovým prvkem a žhavým trendem, který zpodobňuje hravý, rozverný vzhled.

Lekce šarmu: mini!

Může představovat vražednou délku, ke které přistupujeme s červeně blikajícím vykřičníkem, protože v nás evokuje nevyzrálý vzhled hodný pouze dospívajících slečen. Tento vzbuzující dojem, nostalgie z 90. let a nového milénia, se však přerodil v sofistikovanou dospělost. Svůj podíl na tom mají tvídové sukně, při které se nám automaticky dere na mysl neodmyslitelný šarm Chanelu. S puncem elegance bude nepochybně vyznívat i nadčasová kostka, jež nabývá na zmíněné dospělosti. Sukní do půli stehen se paradoxně vůbec nemusí bát boubelky, pokud vsadí na rovný střih. Ten bude obecně lichotit dámám s výraznými boky i stehny, které je potlačí a skryjí tak problematické partie. Letošní doménou mini sukní pak budou výrazné kapsy, opulentní knoflíky i řasení. 

Přesvědčte se sama v naší fotogalerii! Vedle rovných střihů, které se zavděčí všem, v ní naleznete trendy kostku i lesklou okázalost. 

Snový lesk

Lehké materiály v podobě saténu a hedvábí představují luxus, glanc a třpyt 20. let. Móda této doby se však znovu ozývá a bude v průběhu podzimní a zimní sezony sílit na oblibě. Bude však jen pro ženy, které se nebojí dát na odiv své křivky, pod tímto materiálem totiž nic neschováte. Pokud tedy padne volba na tuto snovost, nepodceňujte výběr spodního prádla. Vhodnou volbou bude bezešvé prádlo hladkého reliéfu. A s čím tento typ sukně kombinovat? Saténová sukně půjde především ruku v ruce s huňatými roláky, který nechte ledabyle splývat.

Stylové sukně za nejlepší ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová