Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 nákupních zlozvyků, kterých se musíte hned zbavit!

  • Máte plnou skříň a nic na sebe? Pak určitš dšláte některou z nákupních chyb.
    26. září 2014 | 06:00

    Snad každá žena miluje nakupování oblečení a doplňků. Spousta z nás však občas nezná meze a kupujeme zbytečně drahé věci, módní kousky, které neunosíme, nebo podobnou kabelku, kterou už ve skříni máme. Některých nákupních zlozvyků byste se měla zbavit co nejdříve, jinak to s vaší peněženkou nemusí dopadnout dobře!

  • Držíte krok s celebritami

     

    Spousta mladých dívek, ale i dospělých žen chce držet krok s celebritami, které si potrpí na nejžhavější módní trendy. Tyto ženy pak utrácí desetitisíce, aby si pořídily stejnou kabelku jako měla na premiéře filmu Jennifer Aniston, nebo šátek Hermès, který nosí "zoufalá manželka" Eva Longoria. Inspirovat se slavnými ženami rozhodně není zakázáno, ale jen ve zdravé míře. Když si najdete podstatně levnější alternativu šatů, které jste si vyhlídly v módním magazínu, je vše v naprostém pořádku.

    Eva Longoria
    Autor: profimedia.cz
  • Kupujete věci, které nepotřebujete


    Dalším častým zlozvykem bývá nakupování módních kousků, které nikdy neobléknete, protože k tomu nemáte příležitost. Moje kamarádka se mi nedávno chlubila, že si koupila úžasné lodičky, za které sice utratila třetinu výplaty, ale nemohla je tam prostě nechat. Možná bych to dokázala pochopit, kdybych za 10 let, co jí znám, nevěděla, že boty na podpatku nikdy v životě neobula. Na moje udivení reagovala slovy: "Co ty víš, kdy se budou hodit!" Když už se rozhodnete zainvestovat do drahého módního kousku, pořiďte si něco, co opravdu unosíte.

    Kožich, Asos.com, cca 2000 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Nakupujete pro druhé


    Spousta dívek propadla trendu neustálého přidávání vlastních fotografii na Facebook, Instagram a jiné sociální sítě. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby si dívky nepořizovaly drahé značkové oblečení a doplňky podle posledních trendů jen proto, aby se s novým kouskem pochlubily ostatním zkrze fotografii. Holky, nakupujte pro svou radost, ne kvůli chlubení.

    Triana Lavey podstoupila desítky plastických zákroků, aby na selfie fotkách vypadala dokonale jako po úpravě ve Photoshopu.
    Autor: reprofoto abc NEWS
  • Slušelo to vaší kamarádce



    Dalším častým zlozvykem bývá nakupování oblečení, které jsme viděly na naší kamarádce nebo kolegyni z práce. To, že pouzdrové šaty v blankytně modré sluší naší přítelkyni s mírami 90-60-90, bohužel neznamená, že v nich stejně božsky budeme vypadat i my. Takový kousek pak zůstane ležet v šatníku po dlouhá léta. Navíc počítejte s tím, že osoba, kterou se snažíte kopírovat, nebude příliš nadšená.

    ...
    Autor: profimedia.cz
  • Investice do žhavého trendu


    Pokud jste si našetřila peníze na super moderní kousek, který podle prestižních módních magazínů musíte mít, vždy si uvědomte, že pokud je to na módním trhu úplná novinka, může být za pár měsíců out. Když už do něčeho investivat, tak vždy do kousků, které jsou na poli módy dlouhá léta a jsou stále trendy. Mezi takové patří například pouzdrová sukně, trenčkot nebo kvalitní bílá halenka.

    Hvězda Harryho Pottera Emma Watson se stala tváří proslulé anglické módní značky Burberry.
    Autor: Archiv Burberry

Diskuse ke článku
.