Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nový módní hit: Vyměňte kabelku za praktický batoh!

5. září 2014 | 06:00

Pozor! Batůžky už nejsou záležitostí pouze školáků, stávají se pomalu ale jistě žhavým módním trendem. Vybraly jsme pro vás několik praktických kousků, které se hodí na výlet i do města. Jak se vám líbí?

Už jste unavená z věčného tahání těžké kabelky v ruce, trápí vás bolest zad a konečně chcete mít volné ruce na psaní zpráv nebo kávu? Pak budete rozhodně nadšená z nového módního trendu, stylových a praktických batůžků.

K jaké příležitosti?

Pokud se zrovna nechystáte na pracovní schůzku nebo večírek, hodí se batůžky snad ke každé příležitosti. Nejvíce je rozhodně oceníte na výletě nebo na procházce městem, kdy budete mít konečně obě ruce volné.

Výhody

Batohy sice nejsou tolik elegantní a ženské jako kabelky, ale rozhodně mají své výhody. Například spousta z nich jsou unisexové a tak se během výletu můžete o batůžek střídat s partnerem. Největší výhodou je však, že jsou šetrné k vašemu zdraví. Nikdy vás  z nich totiž nebude bolet jedno rameno, nebudou vám ničit držení těla ani zhoršovat stav páteře.

Unisexový, Asos.com, cca 600 Kč.
Autor: archiv firem

Jaký si vybrat?

Pokud se chcete o trendy batůžek dělit se svým partnerem, rozhodně sáhněte po unisexovém kousku, který bude slušet vám oběma. V případě, že ho chcete nechat jen sama pro sebe, máte na výběr. Nejvíce zatím frčí batůžky s květinovým vzorem, ke kterým pořídíte spoustu hodících se doplňků. Na vrcholu jsou také kožené a koženkové kousky, které jsou ze všech batohů nejelegantnější. Rozhodně nesmíme zapomenout ani na džínovinu, geometrické vzory nebo bohémské třásně.

I celebrity je milují

Možná vás to překvapí, ale praktické batohy si zamilovaly i takové slavné krásky jako třeba zpěvačky Lily Allen a Avril Lavin, nebo topmodelka Cara Delevingne. Podívejte se, jak jim sluší.

Zleva: Avril Lavigne, Cara Delevingne a Rita Ora.
Autor: profimedia.cz

Inspiraci naleznete v naší fotogalerii.