Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trendy boty na podzim: Humpolácké podrážky i klasika!

22. srpna 2014 | 06:00

Podzim je za dveřmi, a tak jsme pro vás připravily výběr těch nejstylovějších bot, které letos pofrčí. Výrazné změny oproti loňským trendům nečekejte. Stále jsou maximálně in okované biker boots, tradiční chelsea s gumičkou a kožené oxfordky. Přece jen se však dočkáte něčeho nového.

Novinka

Žhavou novinkou letošního podzimu jsou boty s robustní podrážkou, které bohužel nesluší úplně každému. Příliš štíhlé ženy v nich vypadají směšně, plnoštíhlé zase dělají mnohem silnější, než doopravdy jsou.

Pokud ovšem patříte mezi ty, kterým padnou, rozhodně neváhejte a pořiďte si je. Vybírat můžete z tenisek, polobotek i středně vysokých kozaček, které jsou specifické díky vysoké podrážce připomínající platformu.

Podzimní stálice

Loňské trendy zůstávají hitem i letos. Můžeme se tedy těšit, že regály v obchodě budou obsypané takzvanými chelsea boots, které možná znáte i pod pojmem perka. Tyto boty jsou charakteristické postranními gumičkami, absencí zipu a kotníkovým střihem.

Zoot.cz, 859 Kč.
Autor: archiv firem

Stejně jako loni na vás budou v obchodech číhat i biker boots. Na první pohled "drsňácké" boty, které se však s trochou kreativity dají kombinovat s romantickými prvky, jako jsou například květované šaty či pastelová kabelka.

A do třetice tu máme tzv. oxfordky, šněrovací polobotky inspirované pánským šatníkem. Jsou elegantní, svěží a sluší jak mladým studentkám, tak zralým ženám.

Podzimní barvy

Jak už je zvykem, podzimní obuvi vévodí temnější barvy jako černá, hnědá nebo bordó. Když pořádně zapátráte po obchodech, sežnete kousky ve veselejších odstínech i s trendy vzory.

Pokud jste si trendy podzimní botky pořídila už loni, máte vystaráno. Navíc nikdo nepozná, že jsou z loňské kolekce. Pokud ještě žádné nemáte, vyražte do obchodu na lov. Inspiraci naleznete v naší fotogalerii!