Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vyberte si náhrdelník, který vám zdokonalí siluetu!

  • Vyberte si náhrdelník, který vám padne!
    2. srpna 2014 | 06:00

    Nosíte ráda šperky? A víte, že vhodně vybraný náhrdelník vám opticky vylepší postavu? Stačí jen najít ideální délku náhrdelníku, která vám dokonale padne. Důležité je myslet na vaší výšku, typ postavy a také outfit, ke kterému chcete náhrdelník nosit.

  • Různé délky

     

    Délky náhrdelníků jsou různé. My vám ukážeme ty základní, které pak dokáží zázraky s vaší postavou.


    Obvod náhrdelníku cca 35 cm: Jedná se o tzv. obojek, který letos opět přichází do módy. Nikdy by neměl příliš škrtit, omezovat vás při pohybu ani při hlubokém nadechnutí.


    Obvod náhrdelníku cca 41 cm: Takto dlouhým náhrdelníkům se obvyklé říká princeznovské. Jsou navrženy tak, aby seděly přímo na klíčních kostech.


    Obvod náhrdelníku cca 46 cm: Tento typ náhrdelníku končí těsně pod klíční kostí. Často se na něj přidávají různé ozdoby, které ho prodlužují.


    Obvod náhrdelníku cca 50 cm: Tato délka náhrdelníků je velmi oblíbená. Končí těsně nad poprsím.


    Obvod náhrdelníku cca 60 cm: Náhrdelník by měl viset mezi poprsím nebo sahat až pod něj.


    Obvod náhrdelníku cca 76 cm: Náhrdelníky pod prsy jsou většinou tenké, omotávají se kolem krku víckrát a mohou se z nich vytvořit různé délky.

    Který náhrdelník vám bude slušet?
    Autor: Shutterstock
  • Vyberte si délku podle vaší výšky

     

    Řetízkový náhrdelník, Mango, 449 Kč.
    Autor: archiv firem
    Náhrdelník vytváří správný efekt pouze tehdy, je-li úměrný tělu. To znamená, že ženy drobného vzrůstu by neměly nosit náhrdelníky sahající až pod prsa. 

     

    Ženy, které měří méně než 160 cm, by měly nosit první tři délky náhrdelníku. Maximálně by měl tedy jejich šperk končit po klíční kostí.

     

    Ženy do 170 cm mají střední výšku a mohou nosit všechny délky náhrdelníků.

     

    Ženy nad 170 cm jsou již považovány za vysoké a rozhodně by neměly nosit náhrdelníky nejmenšího obvodu. Naopak jim sluší co nejdelší.

  • Vyberte si délku podle typu postavy

     

    Perlový náhrdelník, FF, info o ceně v obchodě.
    Autor: archiv firem
    Pokud patříte mezi ženy s úzkou postavou a menšími ňadry, pořiďte si náhrdelník, který bude přitahovat pozornost na vaše poprsí. Ideální obvod šperku je 46 až 50 cm. Náhrdelník by měl být co nejvýraznější, aby opticky zvětšil váš hrudník a upozornil na vaší štíhlou postavu.

     

    Pro ženy, které mají typ postavy jablko nebo hruška, je ideální buď obojkový typ náhrdelníku nebo delší špeky, které sahají až pod prsa.

  • Vyberte si náhrdelník k vašemu outfitu

     

    Alžběta II. si chtěla Kate usmířit, a tak jí půjčila svatební dar, který dostala v roce 1947. Diamantový náhrdelník.
    Autor: Profimedia
    Náhrdelník by měl také korespondovat s vaším outfitem. K hlubokým výstřihům jsou vždy vhodnější delší náhrdelníky, které sahají alespoň nad ňadra. K formálnímu oblečení se naopak hodí kousky, které končí na úrovni klíčních kostí. K halenkám a topům s límečkem se hodí masivní náhrdelníky s různými kamínky a ozdobami. Ideálně by měl končit nad nebo pod klíční kostí.

Diskuse ke článku
.