Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Trendy svetříky: Udělají parádu i zahřejí!

12. července 2014 | 06:00

Tropické teploty nás sice v blízkých dnech nečekají, ale rozhodně to není důvod, k odložení letních kousků. Stačí si pořídit lehký svetřík, který nám bude slušet a zahřeje nás. V kombinaci s letními šaty i šortkami bude vypadat báječně!

Koupí lehkého svetru v trendy barvách rozhodně neprohloupíte. V létě se vám bude hodit, když se teploty nevyšplhají příliš vysoko, nebo na chladnější letní večery. Na podzim i v zimě ho zase oceníte jako skvělého parťáka pod sako, bundu či kabát. Svetřík je zkrátka potřebný celoročně.

Podle postavy

Ženy se štíhlou postavou nebudou mít s pořízením svetříku problém, protože jim bude slušet jakákoliv barva i střih. Naopak ženy s výraznějšími křivkami a pár kily navíc by se mohly během výběru "toho pravého" docela zapotit. Musí totiž myslet na to, že lehké svetry většinou poodhalí všechny nedokonalosti.

Jennyfer, cca 400 Kč.
Autor: archiv firem

Pokud patříte do druhé skupiny, vsaďte na kousky s hlubšími "véčkovými" výstřihy a pamatujte, že tam, kde svetr končí, je upnuta pozornost okolí. Pro širší boky je tedy ideální svetr, který končí nad nimi, nikoliv přímo na úrovni boků.

Pastelky jedou

Pokud se ráda řídíte módními trendy, rozhodně si pořiďte svetřík v pastelovém odstínu. Nejvíce frčí růžové, zelené, fialové a modré. Tyto zmrzlinové barvy sluší jak světlejším typům, tak i tmavším. Nebojte se ani hravých potisků, puntíků či pruhů. Pro dotáhnutí outfitu do dokonalosti doplňte svetřík barevně sladěným náhrdelníkem, nebo si ozdobte vlasy květinovým doplňkem.

Top 15 lehkých svetříků naleznete v naší fotogalerii!