Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fenomén plastových bot: Jak a kde je (levně) nakoupit?

24. června 2014 | 07:00

Melissa, MEL, Crocs, Favolla, Ted Baker, Kurt Geiger, Woz a mnoho, mnoho dalších. Plastové či gumové boty jsou trendem, který mnoho žen miluje. Jstou totiž barevné, voňavé, stylové a neuvěřitelně pohodlné. Kde je ale nakupovat, abyste nezruinovala své konto?

Crocs

Nejprve tu byly milované i nenáviděné Crocs, které poměrně záhy poté, co přišli s obrovskými děrovanými "papučemi", dokázali, že plastová bota nemusí být jen ohavná.

V kolekci této značky s logem krokodýlka proto najdete nejen obuv, která se hodí právě do domu a na zahradu, ale také žabky, balerínky, polobotky, tenisky, a dokonce i kozačky nebo lodičky.

Crocs, info o ceně v prodejnách
Autor: archiv firem
Pravdou je, že ať se vám boty Crocs líbí nebo ne, z plastových (a snad i všech ostatních) bot jsou to ty jediné, ze kterých nebudete mít puchýře a nebudou vás bolet nohy, ani když v nich strávíte celý den. Postará se o to Crosslite - materiál ze kterého jsou vyrobeny, jeho nebeská měkkost a lehkost a odpružená stélka každého páru bot.

Melissa a MEL

Nádherné, designové a milované, boty od brazilské značky Melissaa její "levnější sestry" MEL sice možná nejsou tak pohodlné, abyste v nich vyrazila na celodenní tůru, ale běžný pracovní den v nich zvládněte bez problému. Balerínky, sandálky, žabky a lodičky těchto značek navíc vypadají minimálně o třídu lépe. Mají velmi hravý a barevný design a v jejich kolekcích najdete stovky kombinací tvarů, barev a motivů, takže je opravdu si z čeho vybírat.

Melissa se může, kromě patentovaného materiálu Melflex, chlubit také speciální měkoučkou stélkou, která tlumí nárazy při chůzi a také nádhernou "žvýkačkovou" vůní, která z bot údajně nikdy nevyprchá a která vám zaručí krásně voňavé nožky i po celodenním nošením.

Melissa by Jean Paul Gaultier
Autor: archiv firem
Zatímco MEL jsou sice levnější, Melissa vás designově uchvátí daleko víc. Ne náhodou se tato značka často dostává do spolupráce se světovými módními návrháři a vy si tak za zlomek ceny můžete dovolit vlastnit kousek z návrhářského pera takových osobností, jako je Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Karl Lagerfeld, Jason Wu, Gareth Pugh a mnoho dalších, kteří již pro Melissa navrhli celé kolekce nádherných bot. Levně nebo ještě levněji?

Trend plastových bot ovládá svět zhruba poslední 4 roky a není proto divu, že se mu přizpůsobuje i spousta jiných značek. Z těch nejznámějších jsou to velmi měkké a pohodlné italské boty Favolla a své "gumové" kolekce má i Ted Baker nebo Woz.

Favolla, info o ceně v prodejnách
Autor: archiv firem
Crocs seženete ve spouště kamenných obchodů, včetně jejich značkových prodejen, pro MELky se však budete muset vydat do Destroy, pokud si je nejprve chcete zkusit na nohu. Většinu ostatních plastových bot, včetně Melissa, pak seženete pouze na internetu. Vzhledem k tomu, že ale máte 30 dnů lhůtu na vrácení zboží bez udání důvodu, pokud vám nesednou, můžete je bez starostí poslat zpět. Plastové boty se jednoznačně vyplatí nakupovat zásadně ve slevách, protože na kus gumového, byť stylového výlisku, jsou tyto boty přeci jen drahé. Nepotřebujete-li zrovna kousek z poslední kolekce, pak si pohlídejte slevy na internetu nebo velké výprodeje prodejen. Určitě se vyplatí čas od času zabrousit, jak je na tom mall.cz, destroy.cz, spartoo.cz a v neposlední řadě zoot.cz. Většinou vás zde čekají slevy od 20 do 40%. POkud vám nevadí porušené balení (nikoliv boty samotné!) za zkouknutí stojí i rozbaleno.cz.

MEL, info o ceně v prodejnách
Autor: archiv firem
Všechny zmíněné značky se také poměrně často objevují i na slevových portálech, nejčastěji pak na slevomat.cz a vykupto.cz. Když budete mít štěstí, seženete v těchto nahodilých akcích pár balerínek Crocs nebo MEL klidně i za 300 korun. Navíc se ve slevách často objevují i návrhářské kolekce Melissa - z původní ceny kolem 3000 korun spadnou i o 50-60%.

Autor: brig